ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκδήλωση πεζοπορίας και ενημέρωσης στο λόφο Βεσσάλα από τον Σιδερίτη
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 8ου bio-mechanical festival, ο Σύλλογος Σιδερίτης διοργανώνει εκδήλωση με πεζοπορία στο λόφο Βεσσαλά, την Κυριακή 14 Ιουλίου, με ώρα έναρξης στις 7 το απόγευμα.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
- Πεζοπορία διάρκειας περίπου 2 ωρών, εύκολη διαδρομή. Μέρος της διαδρομής διέρχεται μέσα από παλαιό ή αρχαίο μονοπάτι στην περιοχή του λόφου. Αυτές τις μέρες φροντίστηκαν εκ νέου τα μονοπάτια. Ο λόφος Βεσσαλά είναι ο λόφος στον οποίο βρίσκεται και το Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος (έναντι Τσιμεντάδικου).
- Επίσκεψη στο αρχαίο καμίνι
- Γνωριμία με τα περιαστικά μονοπάτια, Δίκτυο μονοπατιών Αυλίδας-Σιδερίτης.
- Ιστορικές πληροφορίες για την περιοχή, αφηγήσεις.
- Ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Συνοδεύουν στελέχη του συλλόγου Σιδερίτης. Ο τόπος συγκέντρωσης είναι η αρχή του χωματόδρομου, που οδηγεί στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η στοιχειώδης φυσική κατάσταση και η καλή υγεία.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους: σακίδιο πλάτης, νερό, πρόχειρο φαγητό, καπέλο, κιάλια και φωτογραφικές μηχανές (για τα δύο τελευταία προαιρετικά) και να φορούν άνετα ρούχα σύμφωνα με την εποχή και πεζοπορικά παπούτσια.