Χαλκίδα: Φωτιά στην Εξω Παναγίτσα απειλεί σπίτια

Χαλκίδα: Φωτιά στην Εξω Παναγίτσα απειλεί σπίτια
16 Σεπτεμβρίου 2011, 13:40
A+ A-
Νέα Ενημέρωση 18:18. Υπό Μερικό Ελεγχο, οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια.

Φωτιά έχει ξεσπάσει από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην Εξω Παναγίτσα Χαλκίδας. Οι φλόγες καίνε θαμνώδη έκταση κοντά στο Λατομείο Αλεξάνδρου και υπάρχει κίνδυνος να επεκταθούν σε κοντινές κατοικίες.

Νέα Ενημέρωση 14:34

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή κοντά στο Γήπεδο Αλεξάνδρου, έφτασε μέχρι το Γήπεδο Παπίλα και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς την Αγία Ελεούσα.

Στο σημείο βρίσκονται επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις (πολλά οχήματα έχουν μεταβεί στη φωτιά της Καρύστου), που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Οι φλόγες έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τις κατοικίες της περιοχής. Αναστατωμένοι οι κάτοικοι βγαίνουν με κλάρες και λάστιχα προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

Νέα Ενημέρωση 15:06

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η φωτιά της Εξω Παναγίτσας. Τις επίγειες δυνάμεις βοηθούν δύο καναντέρ (το ένα διακρίνεται στη φωτογραφία) που κάνουν ρίψεις από αέρος. Αυτη τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται στο βουνό της Αγ. Ελεούσας.

Νέα Ενημέρωση 16:45

Σωτήρια αποδείχθηκαν τα καναντέρ, καθώς σταμάτησαν - τουλάχιστον προς το παρόν - την επέκταση της φωτιάς προς την Αγία Ελεούσα. Επίγειες δυνάμεις επιχειρούν ακόμα στην Εξω Παναγίτσα, καθώς παραμένουν κάποιες μικρές εστίες.

Νέα Ενημέρωση 18:18

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η φωτιά στην Εξω Παναγίτσα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά προκλήθηκε όταν άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν λάστιχα και έχασαν τον έλεγχο.


Επιστροφή