Εκβίαζαν 15χρονη με γυμνές φωτογραφίες

Εκβίαζαν 15χρονη με γυμνές φωτογραφίες
27 Αυγούστου 2013, 08:07
A+ A-
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, ενός 32χρονου Έλληνα και δύο αλλοδαπών.

Νέα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία με το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τριών ατόμων, δύο αλλοδαπών (42χρονου Ρουμάνου και 20χρονου Αλβανού) και 32χρονου Έλληνα, όλων κάτοικων Λαμίας, οι οποίοι κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε καταγγελία 15χρονης Ελληνίδας, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης, με τον οποίο συνομιλούσε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «facebook», είχε στην κατοχή του φωτογραφικό υλικό με άσεμνο περιεχόμενο στο οποίο απεικονίζεται η ίδια.

Το υλικό αυτό είχε αποσπάσει ο δράστης κατόπιν πίεσης, που είχε ασκήσει στην ανήλικη κατά τη διάρκεια  επικοινωνίας που είχαν, μέσω βιντεοκλήσεων. Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και κατόχου του επίμαχου προφίλ καθώς και άλλων δυο εμπλεκομένων, για τους οποίους προέκυψε ότι είχαν πρόσβαση στο συγκεκριμένο προφίλ.

Συγκεκριμένα , από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 20χρονος Αλβανός,  είχε αποσπάσει και αποθηκεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες της ανήλικης, χωρίς τη συναίνεση της, ενώ οι άλλοι δύο είχαν πρόσβαση στο προφίλ.

Κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Για τον 20χρονο Αλβανό προέκυψε επιπλέον ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την νόμιμη παραμονή του στη χώρα, λόγος για τον οποίο συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ωστόσο η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος και των τριών, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επιστροφή