Πακιστανοί παιδόφιλοι ψάρευαν ανήλικες στην Ελλάδα

Πακιστανοί παιδόφιλοι ψάρευαν ανήλικες στην Ελλάδα
26 Αυγούστου 2014, 12:27
A+ A-
Για να τις κάνουν ...μοντέλα.
Φρίκη προκαλεί η νέα υπόθεση πορνογραφίας που εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θύμα μια ανήλικη Ελληνίδα. H 12χρονη δέχονταν απειλές για την ίδια και την οικογένειά της, προκειμένου να φωτογραφηθεί γυμνή!

Οι εκβιαστές εντοπίστηκαν σε Πακιστάν και Φιλιππίνες. Χρησιμοποιούσαν ψεύτικο προφίλ που δόθηκε στη δημοσιότητα (φωτο) και ψάρευαν ανήλικες με το πρόσχημα ότι θα τους προσέφεραν εργασία ως μοντέλα, εκ μέρους διάσημου μουσικού συγκροτήματος.

Αρχικά απέσπασαν προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία της 12χρονης για την υποτιθέμενη πρόσληψή της, ενώ στη συνέχεια της ζήτησαν να κάνει βίντεο-κλήση. Κατά τη διάρκεια των βίντεο-κλήσεων, της ζήτησαν να ποζάρει σε άσεμνες στάσεις προκειμένου να τη «δοκιμάσουν» για την προσφερόμενη εργασία.

Στις αντιδράσεις της ανήλικης, οι δράστες χρησιμοποιώντας προφάσεις και απειλές, σε βάρος της ίδιας αλλά και της οικογένειάς της, ανέφεραν πως θα αντιμετώπιζε ποινικές κυρώσεις αν δεν ενέδιδε σε αυτά που της ζητούσαν και εμφάνισαν και άλλο προφίλ δήθεν προερχόμενο από πράκτορα αλλοδαπών υπηρεσιών ασφαλείας, για να τονίσουν τις απειλές τους.

Για τη διερεύνηση και εξιχνίαση της υπόθεσης κινητοποιήθηκε εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων που αφορούν στην πορνογραφία ανηλίκων. Επιπλέον, με απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ψεύτικου προφίλ, για να μην παγιδευτούν και άλλα παιδιά.

Επιστροφή