Εργατικά

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Τρομοκρατία ενάντια στους αγρότες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Τρομοκρατία ενάντια στους αγρότες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
11 Φεβρουαρίου 2019, 08:47
Ανακοίνωση από το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας.

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την πρωτοφανή κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής εναντίον της αγροτιάς που αγωνίζεται.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: « Στεκόμαστε στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς που αγωνίζεται ενάντια στο ξεκλήρισμα, ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση που επιβάλλουν Κυβέρνηση-ΕΕ-Επιχειρηματικοί όμιλοι.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών, με πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η πρώτη φορά που καλούνται να δικαστούν, χωρίς να απολογηθούν, συνδικαλιστικά στελέχη, πρόεδροι και μέλη ΔΣ των οργανώσεων του αγροτικού κινήματος.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον νόμο ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, ποινικοποίησε τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, χτύπησε με ΜΑΤ και βία τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών και στέλνει καθημερινά στα δικαστήρια αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Προσπαθεί να επιβάλει την εργοδοτική τρομοκρατία, τη σιγή νεκροταφείο στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού, να καταστείλει με κάθε τρόπο την οργανωμένη πάλη για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για την εκπλήρωση, σήμερα, των σύγχρονων αναγκών μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν πολύμορφα την Αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και να καταδικάσουν τη νέα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ