ΑΡΤΑΚΗ: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 59χρονου μέσα στο σπίτι του

ΑΡΤΑΚΗ: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 59χρονου μέσα στο σπίτι του
1 Μαρτίου 2019, 19:48
A+ A-
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου και 56χρονης, ενώ αναζητείται άλλο ένα άτομο.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε πρόσφατα σε βάρος 59χρονου Έλληνα στο σπίτι του του, σε περιοχή της Νέας Αρτάκης Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου, δύο δράστες, φορώντας κουκούλες τύπου full face και γάντια, προσέγγισαν τον 59χρονο αιφνιδιαστικά, την ώρα που εκείνος επέστρεψε στο σπίτι του.

Στη συνέχεια, με την απειλή πιστολιού που έφερε ένας εκ των δραστών, μπήκαν με τον 59χρονο στο σπίτι, όπου τον έδεσαν, τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο και ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού.

Οι δράστες άρπαξαν τελικά μικρό χρηματικό ποσό, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ηλεκτρικό εργαλείο και άλλα τιμαλφή του 59χρονου, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 25χρονου Έλληνα (ένας εκ των δύο φυσικών αυτουργών της ληστείας) και μίας 56χρονης Ελληνίδας (για άμεση συνέργεια στην διάπραξη της ληστείας).

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και του δεύτερου φυσικού αυτουργού, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Επιστροφή