Κάθειρξη δώδεκα ετών στον 35χρονο που σκότωσε τον πατέρα του

Κάθειρξη δώδεκα ετών στον 35χρονο που σκότωσε τον πατέρα του
19 Μαρτίου 2019, 17:15
A+ A-
Μένει εκτός φυλακής, αφού η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε o 35χρονος άντρας, που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του, τα Χριστούγεννα του 2017, στη Φορτέτσα του Ηρακλείου Κρήτης.

Η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε κάθειρξη 12 ετών, με μειωμένο όμως καταλογισμό, λόγω ανυπαίτιας μέθης από αλκοόλ, πρόταση που έγινε δεκτή από το Δικαστήριο.

Μάλιστα το Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκρινε ότι η έφεση που άσκησε κατά της απόφαση ο κατηγορούμενος πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι ο 35χρονος δεν επιστρέφει στη φυλακή, όπου παρέμενε προφυλακισμένος, μετά την τέλεση του εγκλήματος.

Στη διάρκεια της δίκης, η οικογένεια στήριξε τον πατροκτόνο λέγοντας πως ήταν «η κακιά στιγμή». Τόσο η θεία του 35χρονου όσο και η γιαγιά του με δάκρυα στα μάτια τόνισαν ότι είχαν καλές σχέσεις πατέρας και γιος.

Ο 35χρονος γιος, ο οποίος ήταν έγκλειστος στις φυλακές Νεάπολης, φέρεται να είχε πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, σε καφενείο της περιοχής όπου διασκέδαζε μαζί με το θύμα. 

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε αφού πατέρας και γιος επέστρεψαν σπίτι τους. Εκεί φαίνεται ότι πιάστηκαν στα χέρια, με τον 61χρονο να σωριάζεται τελικά στο πάτωμα. 

Ο 35χρονος, σε κατάσταση μέθης, έπεσε για ύπνο δίπλα στον πατέρα του. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός μέχρι την ώρα που τον ξύπνησε συγγενής τους.

Επιστροφή