Κοινωνία

ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Για δεύτερη μόλις φορά προήχθη τόσο γρήγορα σε Αρχιγραμματέα ο Γραμματέας Α΄ της Ιεράς Συνόδου

ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Για δεύτερη μόλις φορά προήχθη τόσο γρήγορα σε Αρχιγραμματέα ο Γραμματέας Α΄ της Ιεράς Συνόδου
25 Μαρτίου 2019, 09:29
Σημαντική διάκριση για τον Χαλκιδέο αρχιμανδρίτη και μια σημαντική σύμπτωση με τον Αρχιεπίσκοπο.

Η ανάληψη καθηκόντων Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Χαλκιδέο αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Θεοχάρη χαροποίησε ιδιαίτερα το σύνολο του κλήρου και του λαού της Μητρόπολης Χαλκίδας, που βλέπει έναν δικό της ιερέα να προάγεται σε υψηλά αξιώματα.

Μάλιστα είναι μόλις η δεύτερη  φορά που προάγεται Γραμματέας Α ´ σε Αρχιγραμματέα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αφού ο π. Φιλόθεος ανέλαβε καθήκοντα Γραμματέα Α' στις 8 Οκτωβρίου 2018 και έγινε Αρχιγραμματέας στις 21 Μαρτίου 2019, δηλαδή μέσα σε 5,5 μήνες. 

Η πρώτη ήταν το 1978, όταν υπηρετούσε  ως Γραμματέας Α ´ ο νυν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με Αρχιγραμματέα τον τότε Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Τζιφόπουλο ο οποίος προήχθη σε Μητροπολίτη Χίου.

Ο τότε Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Λιάπης ανέλαβε αμέσως Αρχιγραμματέας για να εκλεγεί στη συνέχεια Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας  το 1981 και με το πέρασμα των χρόνων να βρεθεί στη θέση του Αρχιεπισκόπου. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισε να τα εμπιστευτεί την θέση του Αρχιγραμματέα στον Αρχιμανδρίτη  Φιλόθεο Θεοχάρη, ο οποίος έχει διακριθεί στην Ιερά Σύνοδο για τις ικανότητες, την ευγένειά του, αλλά και την αρχοντικλη παρουσία του. 

Για την τοποθέτηση του π. Φιλόθεου στη Σύνοδο είχε εισηγηθεί  σχετικά ο Μτροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προς  Αρχιεπίσκοπο και τοποθετήθηκε αρχικά ως Γραμματέας Α ´.

Επειδή όμως ανταποκρίθηκε θετικά στα καθήκοντα που ανέλαβε, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος, όσο και οι υπόλοιποι Συνοδικοί Μητροπολίτες  σχημάτισαν  άριστη εικόνα  για το πρόσωπό του.

Έτσι ο Αρχιεπίσκοπος εισηγήθηκε στην Σύνοδο  την προαγωγή του σε Αρχιγραμματέα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις εκλέχτηκε Μητροπολίτης Περιστερίου ο μέχρι πρότινος Αρχιγραμματέας, Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ: Σκοτώθηκε 21χρονος, χαροπαλεύει η 16χρονη αδελφή του

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ: Σκοτώθηκε 21χρονος, χαροπαλεύει η 16χρονη αδελφή του
Κοινωνία
[18/06/2019 - 18:30]

Δείτε σε ποια περιοχή της Στερεάς Ελλάδας συνέβη το τραγικό περιστατικό. ...περισσότερα

Εντοπίστηκε ο αγνοούμενος φοιτητής Κοσμάς Κακούρης

Εντοπίστηκε ο αγνοούμενος φοιτητής Κοσμάς Κακούρης
Κοινωνία
[18/06/2019 - 17:58]

Είχε εξαφανιστεί από την Παρασκευή 14 Ιουνίου. ...περισσότερα