Ο Chef Προτείνει

Σας έμεινε αρνάκι ή κατσικάκι;

Σας έμεινε αρνάκι ή κατσικάκι;
29 Απριλίου 2019, 07:00
Συνταγές για μετά το Πάσχα με ότι μας περίσσεψε (αν περίσσεψε)

Αρνάκι άσπρο και παχύ, σίγουρα θα σουβλιστεί στα περισσότερα σπίτια. Τώρα βέβαια μερικοί προτιμούν και το κατσικάκι. Οπως και να έχει τα περισσεύματα από το Πασχαλινό τραπέζι μπορούν να γίνουν ο πιο νόστιμος μεζές για τις επόμενες ημέρες.

Εμείς σας δίνουμε μερικές συνταγές και εσείς απλά ...απολαύστε τες!

Σπιτική πίτα με αρνί ή κατσίκι

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
αρνί ή κατσίκι
200 γρ. Τυρί ρεγκάτο
1 φλιτζάνι γραβιέρα
μαϊντανός
κρεμμύδια
μάραθος, άνηθος
γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Πως θα τη φτιάξεις
Ψιλοκόβεις το αρνί που περίσσεψε και τα υπόλοιπα υλικά σου. Σε λίγο λάδι σοτάρεις το κρέας. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και συνεχίζεις το σοτάρισμα. Έπειτα προσθέτεις το μάραθο και το μαϊντανό, ανακατεύεις καλά. Λαδώνεις ένα ταψί, στρώνεις το ένα φύλλο και από πάνω απλώνεις το γιαούρτι, στη συνέχεια τη γραβιέρα κι από πάνω το κρέας. Τέλος ρίχνεις το ρεγκάτο.

Σκεπάζεις την πίτα με το δεύτερο φύλλο και χαράζεις σε κομμάτια. Λαδώνεις ξανά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C.

 

Σαλάτα με ανατολίτικα αρώματα

Ανακατέψτε 3-4 φλιτζάνια ξεψαχνισμένο ψημένο αρνίσιο κρέας με 1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο και 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού. Ετοιμάστε βινεγκρέτ με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 3 κουτ. χυμό λεμονιού, ½ κουταλάκι τριμμένο κύμινο και ½ κουταλάκι τριμμένο κόλιαντρο. Αλατίστε και ανακατέψτε με αυτό το μείγμα αρνιού. Σερβίρετε με μαρούλι και ψημένες αραβικές πίτες.

 

Αρνάκι φούρνου με κρούστα γιαουρτιού

Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια 3 μελιτζάνες, 5-6 κολοκυθάκια και 4 ντομάτες. Βάλτε τα σε ένα ταψί με 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ραντίστε τα με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε τα στους 200ο C για 30 λεπτά.

Βάλτε τα ψημένα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος (σχετικά βαθύ) και ρίξτε 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο αρνίσιο κρέας. Ανακατέψτε όλα τα υλικά προσθέτοντας 1 κουταλιά ξερά ανάμεικτα μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι, δεντρολίβανο και εστραγκόν).

Χτυπήστε σε ένα μπολ 3 φλιτζάνια γιαούρτι με 2 αβγά, 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπίπερο. Σκεπάστε με το μείγμα αυτό τα λαχανικά με το κρέας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το σερβίρετε.