Πολιτισμός

Πλούσια δραστηριότητα από του Προσκόπους της Εύβοιας

Πλούσια δραστηριότητα από του Προσκόπους της Εύβοιας
13 Μαΐου 2019, 17:08
Δείτε αναλυτικά την δράση τους τον Απρίλιο και τις πρώτες μέρες του Μαΐου.

Οι Πρόσκοποι της Εύβοιας με την ευκαιρία των διακοπών του Πάσχα, αλλά και όλον τον Απρίλιο και τις πρώτες μέρες του Μαΐου, οργάνωσαν και συμμετείχαν σε πολύ σημαντικές δράσεις ζωής στη φύση, προσφοράς και πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις :

  1. Το τριήμερο 2-5 Μαΐου Πρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών (Ανιχνευτές) από τη Χαλκίδα, συμμετείχαν στην 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (ΠΑΠΕ) που έλαβε χώρα στην πόλη του Βόλου. Στη συνάντηση αυτή που επαναλαμβάνεται κατ` έτος, συμμετείχαν 1300 Ανιχνευτές από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα η έρευνα που παρουσίασαν οι Ανιχνευτές μας με θέμα «Η αίσθηση της προμνησίας (dejavu)», απέσπασε βραβείο ως μία εκ των καλυτέρων ερευνών που παρουσιάστηκαν, ενώ έλαβε και το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό χορού. Επικεφαλής των Ανιχνευτών ήταν ο Ευάγγελος Αθανασίου.
  2. Συμμετοχή στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας (25-26 Απριλίου όλων των Προσκόπων Χαλκίδας, Αρτάκης, Μεσσαπίων και Λίμνης (Φύλαξη και Περιφορά Επιταφίων), καθώς και στην εκδήλωση εορτασμού προς τιμή του Αγίου Γεωργίου στη Σχολή Πεζικού (3 Μαΐου).
  3. Συμμετοχή στην υποδοχή του Αγίου Φωτός στις 27 Απριλίου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας και μεταφορά του Αγίου Φωτός σε Ενορίες Χαλκίδας, Νέας Αρτάκης και Μεσσαπίων. Συμμετείχαν Πρόσκοποι Χαλκίδας, Νέας Αρτάκης και Μεσσαπίων με επικεφαλής τον Βαθμοφόρο Γιώργο Γιαννούλη
  4. Εξορμήσεις και εκδρομές των τμημάτων της Εύβοιας που έχουν αναλυτικά ως εξής: Ομάδα 1ου Χαλκίδας στην Αθήνα, Αγέλη 1ου Χαλκίδας στη Λίμνη, Ομάδα 4ου Χαλκίδας στη Λίμνη, Αγέλη 4ου Χαλκίδας στην ¶τταλη, Ομάδα 6ου Χαλκίδας στον Παγώντα, Αγέλη 6ου Χαλκίδας στην Καμαρίτσα, Αγέλη 1ου Ν. Αρτάκης στην ¶τταλη, Αγέλη 1ου Μεσσαπίων στην Καμαρίτσα, Ομάδα 1ου Μεσσαπίων στην Πλατάνα.Οι Πρόσκοποι της Εύβοιας στοχεύουν πλέον το επόμενο διάστημα στη σωστή προετοιμασία των κατασκηνώσεων και μεγάλων δράσεων του καλοκαιριού οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 1 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΚΟΠΙ: Διαφορετική η φετινή γιορτή του Οσίου Ιωάννη Ρώσου

ΠΡΟΚΟΠΙ: Διαφορετική η φετινή γιορτή του Οσίου Ιωάννη Ρώσου
Πολιτισμός
[27/05/2020 - 21:01]

Χωρίς λιτάνευση του ιερού σκηνώματος, με λιγότερο κόσμο, αλλά με θρησκευτική λαμπρότητα. ...περισσότερα

Ξεχωριστό βίντεο για τη Χαλκίδα από το Αλωνάκι (VIDEO)

Ξεχωριστό βίντεο για τη Χαλκίδα από το Αλωνάκι (VIDEO)
Πολιτισμός
[27/05/2020 - 13:50]

Εικόνες της πόλης δένονται αρμονικά με μουσική και χορό. ...περισσότερα

Ο Μητροπολίτης στην Αγρυπνία ενόψει της γιορτής του Οσίου Ιωάννη Ρώσου

Ο Μητροπολίτης στην Αγρυπνία ενόψει της γιορτής του Οσίου Ιωάννη Ρώσου
Πολιτισμός
[26/05/2020 - 19:36]

Τελέστηκε στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, στη Χαλκίδα.  ...περισσότερα