ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ/ΑΟ ΣΚΥΡΟΥ 2-3: Πρώτη φορά στον τελικό του Πρωταθλήματος Νέων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ/ΑΟ ΣΚΥΡΟΥ 2-3: Πρώτη φορά στον τελικό του Πρωταθλήματος Νέων
16 Μαΐου 2019, 17:52
A+ A-
Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη ισοφάρισαν και στη λήξη πέτυχαν και το γκολ της νίκης

Αγιος Λουκάς και Σκύρος πανηγυρίζουν για την πρώτη τους συμμετοχή σε τελικό πρωταθλήματος υποδομής της ΕΠΣΕ και μάλιστα, στο μεγαλύτερο (Νέων).

Οι δυο ομάδες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζουν δυνατά σύνολα στα πρωταθλήματα των πιτσιρικάδων και στο φετινό τελικό των Νέων, που είναι αφιερωμένος στον Κώστα Ποζίδη, ο ΑΟ Αγ. Λουκά/ΑΟ Σκύρου θα δώσει το "παρών", αφού απέκλεισε τον πολύ δυνατό Απόλλωνα Ερέτριας.

Στον πρώτο ημιτελικό που έγινε στον Αγιο Λουκά, οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς γκολ (0-0) και σήμερα στο γήπεδο της Ερέτριας που άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από ένα χρόνο, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μεγάλη νίκη (2-3) και πρόκριση μαζί.

Σε ένα ματς που ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο οι νεαροί παίκτες και των δυο ομάδων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε, δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις στις δυο εστίες, σημειώθηκαν 5 γκολ με με αγωνιώδη εξέλιξη, ενώ οι αντίπαλοι είχαν και από ένα δοκάρι.

Στο σκορ προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Κώστα Τσαραντάνη στο 12΄', ύστερα από ωραία προσπάθεια και σουτ από πολύ δύσκολη θέση.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Γκότσης από τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε, παίρνοντας έξοχη ασίστ από τον Καραμπίνη και έδειχνε ικανή να πετύχει κι άλλο γκολ.

Ομως, γρήγορα (μετά από 9 λεπτά), ξανάδωσε το προβάδισμα (2-1) στην ομάδα της Ερέτριας ο Δ. Πετράκης που εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στην άμυνα των αντιπάλων, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Μετά από λίγο έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-1 σε ένα ωραίο σουτ του Κικίδη που η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Ο Αγιος Λουκάς/Σκύρος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ανέβασε απόδοση στη συνέχεια κερδίζοντας το κέντρο με τους Μεταξά, Καραμπίνη και στο 76' (τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη), πάλι ο Γκότσης ...ξανακτύπησε και ισοφάρισε σε 2-2, σκορ που έδινε το εισιτήριο στην ομάδα του.

Κι ενώ η Ερέτρια προσπαθούσε να φέρει τούμπα το ματς, οι αντίπαλοι ήταν αυτοί που έχαναν τις ευκαιρίες (κλασική ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Κελάι και σουτ στο δοκάρι).

Στο 80' (τελευταίο λεπτό) ο Σκυριανος Καραμπίνης εδραίωσε για τα καλά την πρόκριση της ομάδας του σημειώνοντας το τελικό 2-3.

Ο αντίπαλος των νικητών θα αναδειχθεί από το ζευγάρι Ιστιαία-Ληλάντιο. Στο πρώτο ματς που έγινε στη Βόρεια Εύβοια νίκησε το Ληλάντιο με 1-0, (η ρεβάνς θα γίνει στον Αγιο Νικόλαο το Σάββατο 18/5, στις 5.30).

Ο τελικός έχει οριστεί να διεξαχθεί την Τετάρτη 22/5, αλλά πιθανότατα θα γίνει το επόμενο Σάββατο (25/5)

Διαιτησία: Παπακυριάκος, Βελέντζας-Νέγρης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Αντώνης Τσαραντάνης): Aντ. Μητακίδης, Ανδρ. Κιζερόπουλος (58' Απ.-Παρ. Θέμελης), Θαν. Μπασινάς (58′ Δ. Θέμελης), Φ. Τρεγκάι, Ανεσ. Πετράκης, Λευτ. Κιάκης (65′ Λ. Μπάρι), Κων. Τσαραντάνης, Αντ. Κικίδης, Ιω. Παντελής, Ρόελ Αντζέλι, Παν. Τερζάκης.

ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ/ΑΟ ΣΚΥΡΟΥ (Γιώργος Μπόκαρης): Κων. Κιούσης, Αν. Ρέτσας, Τιμ. Τράκος, Δημ. Φτούλης, Ιω. Μανωλάκης, Ιω. Λάμπρου (41′ Alb. Qatos), Νικ. Ευσταθίου, Δημ. Μεταξάς, Ευσ. Γιαγκίνης (58′ Ben. Kelai), Δημ. Καραμπίνης, Γιώ. Γκότσης.

Επιστροφή