Μαθητές πρόσφεραν μία ελιά στο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο

Μαθητές πρόσφεραν μία ελιά στο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο
1 Ιουνίου 2019, 18:21
A+ A-
Κατά την επίσκεψή του στο 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Την Πέμπτη 23 Μαΐου ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκριθείς στην πρόσκληση της Διευθύντριας Δέσποινας Παπά, του διδακτικού προσωπικού, όπως και της μαθητική κοινότητος του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδος, μετέβη στο Σχολείο, προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Χρήστου, όπου το Γυμνάσιο υπάγεται, και η Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Ιωάννα Μάλλιαρη, η οποία καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.

Κατόπιν, εκλήθη στο βήμα ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με λόγο καρδιακό και σύγχρονο, όπως κάνει κάθε φορά που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, μίλησε στους μαθητές για την δημιουργία του ανθρώπου, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό και την ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου να σέβεται και να τιμά τον συνάνθρωπό του.

Μετά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος είχε εποικοδομητικό διάλογο με τα παιδιά, τα οποία του προσέφεραν, ως δώρο, ένα μικρό δένδρο ελιάς κι εκείνος τα ευχαρίστησε και τους διένειμε πασχαλινές ευλογίες.

Επιστροφή