ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τέλος η Χαλκιδέα Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τέλος η Χαλκιδέα Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
12 Αυγούστου 2019, 18:00
A+ A-
Εκδόθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις για την έκπτωσή της.

Ήταν αναμενόμενο, αλλά οριστικοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Αυγούστου. Το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στην έκδοση των απαραίτητων διαπιστωτικών πράξεων για την απομάκρυνση της Χαλκιδέας Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η έκδοση των πράξεων αυτών έρχεται ως εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου από τη Βουλή και την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τις διαπιστωτικές πράξεις είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην άρνηση της κυρίας Θάνου να παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, την Πέμπτη 8 Αυγούστου, είχε χαρακτηρίσει: "εξωφρενικό και αξιοθρήνητο να δηλώνει η κ. Θάνου ότι δεν παραιτείται όσοι νόμοι και να ψηφιστούν" και τόνισε ότι: "Μόνο ένας άνθρωπος που αγαπά τόσο πολύ την καρέκλα του θα εξέφραζε αυτή την άποψη. η οποία θα έπρεπε να είναι απολύτως καταδικαστέα."

Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη είχαν καταλήξει με την φράση: " Και επειδή η κ. Θάνου είπε ότι δεν παραιτείται, θα εκδοθεί αμέσως με τη ψήφιση της τροπολογίας, διαπιστωτική πράξη για να πάει σπίτι της."

Η διαπιστωτική πράξη εκδόθηκε. Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρει τα εξής:

"Εξεδόθησαν σήμερα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι διαπιστωτικές πράξεις για την αυτοδίκαιη έκπτωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 12 του Ν. 3959/2011, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 101 του Ν. 4623/2019 και ισχύει,
-της Προέδρου κ. Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου,
-της Αντιπροέδρου κ. Άννας Νάκου
-και των Εισηγητών – τακτικών Μελών κ. Ιωάννη Παύλοβιτς και κ. Νικολάου Ζευγώλη.
Η ως άνω έκπτωση επέρχεται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του Ν. 4623/2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από την 9-8-2019."

Επιστροφή