Βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια - Καίγεται πευκοδάσος Natura

Βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια - Καίγεται πευκοδάσος Natura
13 Αυγούστου 2019, 11:17
A+ A-
Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιωργος Ψαθάς.

Πευκοδάσος Natura που είναι καταφύγιο άγριας ζωής καίει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια και συγκεκριμένα ανάμεσα στο Μακρυμάλλη και το Κοντοδεσπότι.

Με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ζητήθηκε να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι και να είναι σε ετοιμότητα για να γίνει προληπτική απομάκρυνση αν κριθεί αναγκαίο.

Το ίδιο έγινε και το πρωί με τον οικισμό Μακρυμάλλη, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αλλά δεν έγινε εκκένωση, καθώς δεν απειλήθηκε τελικά.

Από το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απ’ όπου παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο.

"Είμαστε διαρκώς παρόντες από την πρώτη στιγμή και σε πλήρη ετοιμότητα", δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης της Ευβοίας και νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός που συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή του Μακρυμάλλη.

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά η «φωτιά εξερράγη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα από ένα σημείο εύκολα προσβάσιμο στον καθένα» όπως είπε χαρακτηριστικά «αφού η αρχική εστία της φωτιάς ξεκίνησε πολύ κοντά σε δημόσιο δρόμο», όπως σημειώνει, αφήνοντας ακόμη υπόνοιες και για εμπρησμό.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο όπως μεταδόθηκε μέσα από το OPEN:

Επιστροφή