ΦΩΤΙΑ - ΕΥΒΟΙΑ: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες με 382 πυροσβέστες

ΦΩΤΙΑ - ΕΥΒΟΙΑ: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες με 382 πυροσβέστες
16 Αυγούστου 2019, 10:57
A+ A-
Επιχειρούν συνεχώς πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη 13 Αυγούστου στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, βρίσκεται σε εξέλιξη για τέταρτη συνεχή ημέρα και παρόλο που η κατάσταση είναι καλύτερη, η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιχειρούν 382 πυροσβέστες, 98 πυροσβεστικά οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, από την 1η, 2η, 6η, 7η & 8η Ε.Μ.Α.Κ., το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Στην αεροπυρόσβεση συμμετείχαν περιοδικά 10 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν στην αεροπυρόσβεση 2 αεροσκάφη από Ιταλία και ένα από Ισπανία, μετά από αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (RescEU).

Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν: 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.), 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α., η Δασική Υπηρεσία καθώς και 38 εθελοντές πυροσβέστες και 6 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Ο συντονισμός της πυρκαγιάς γίνεται περιοδικά με 3 συντονιστικά ελικόπτερα, δύο του Πυροσβεστικού Σώματος και ένα της Ελληνικής Αστυνομίας. Την πυρκαγιά συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Επιστροφή