Άμα θες κορμάρα σήκωσε τη μπάρα!

Άμα θες κορμάρα σήκωσε τη μπάρα!
2 Φεβρουαρίου 2011, 09:55
A+ A-
Γυμνάζονται οι Χαλκιδέοι ή το έχουν ρίξει στην ξάπλα; Ρεπορτάζ με πολλές φωτογραφίες.

Κορμί αγαλματένιο, χωρίς ίχνος λίπους μετατρέπει την γυναίκα σε ... θεά. Αντίστοιχα κοιλιακοί ...φέτες, μπράτσα στιβαρά και στήθος πέτρα κάνουν τον άντρα πρότυπο ομορφιάς, κάτι σαν αρχαιοελληνικό άγαλμα.

Τι προϋποθέτουν όμως όλα αυτά; Όπως όλα τα αγαθά " κόποις κτώνται", πράγμα που σημαίνει, άμα θέλεις κορμάρα σήκωσε τη μπάρα, τρέξε στο διάδρομο και πολλά άλλα. Μόνο η γυμναστική χαρίζει θελκτικό κορμί και όχι μόνο.

Το λένε όλοι οι ειδικοί, ότι η γυμναστική είναι απαραίτητη στον άνθρωπο. Τι λένε όμως και οι Χαλκιδέοι; Γυμνάζονται, πόσο και ποιο είδος γυμναστικής προτιμούν; Βγήκαμε στο δρόμο, τους ρωτήσαμε και να τι απάντησαν.

Η Μαρία Καραγιαννάκη (φωτό αριστερά) όχι μόνο γυμνάζεται, αλλά έχει διαλέξει και "πολεμικό" σπορ, αφού ασχολείται με το κικ-μπόξινγκ. Η ίδια μας λέει για την επιλογή της: " Ασχολούμαι με το κικ-μπόξινγκ μιάμιση ώρα καθημερινά. Το επέλεξα γιατί στην εποχή που ζούμε χρειάζεται η αυτοάμυνα. Ταυτόχρονα διατηρούμαι σε σωματική φόρμα." 

Ό,τι πεις εσύ Μαρία μου, δεν είμαστε... χαζοί να διαφωνήσουμε μαζί σου. Στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου συναντάμε δύο δίδυμες κουκλίτσες, την Βασιλική-Ανδριάννα Δούκα και την αδελφή της Γεωργία-Παρασκευή (φωτό κάτω δεξιά), οι οποίες συμβαίνει να είναι αμαζόνες. 

Μην σας φαίνεται παράξενος ο χαρακτηρισμός, αφού ασχολούνται με την ιππασία και μάλιστα συστηματικά, τρεις φορές τη εβδομάδα. " Κάποιο διάστημα-μας λένε- πηγαίναμε και γυμναστήριο, αλλά δεν τα προλαβαίναμε όλα και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε, την ιππασία όμως δεν την σταματάμε."

Στην παραλία βρίσκουμε τον Διονύση Μπαρώνη και την Κατερίνα Παππά (φωτό αριστερά), οι οποίοι δεν γυμνάζονται και μας εξηγούν γιατί: " Η γυμναστική θέλει μεράκι, αλλιώς ξεκινάς κάποιο διάστημα και μετά σταματάς. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουμε εμείς."

Αφού μιλήσαμε με τα παιδιά, σκεφτήκαμε να  πάρουμε και την γνώμη των ειδικών. Πήγαμε σε γυμναστήριο της πόλης και μιλήσαμε με τον Δημήτρη Μαρίνο, γυμναστή στα βάρη και την γυμνάστρια Μάρω Κάνδια (φωτό δεξιά), οι οποίοι μας είπαν τους λόγους που πρέπει όλοι να γυμναζόμαστε και είναι οι:

1) Τονώνει το καρδιαγγειακό.

2) Δρα κατασταλτικά κατά της κατάθλιψης.

3) Μας βοηθάει να εθιστούμε σε ένα τρόπο ζωής με άσκηση και υγιεινή διατροφή.

Πολύ σωστά αυτά που μας είπαν οι γυμναστές, γι΄αυτό αποφάσισα να τα εφαρμόσω κατά ... γράμμα. Άρχισα αμέσως ένα σπορ ( το... τάβλι) και τρέφομαι... υγιεινά, με ποικιλίες για ούζο, το οποίο όπως καταλάβατε είναι το ...ισοτονικό ποτό μου. Στην υγειά σας, να είμαστε καλά να γυμναζόμαστε!  

    

Επιστροφή