Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς σώσαμε το σύστημα υγείας στην Εύβοια

ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς σώσαμε το σύστημα υγείας στην Εύβοια
17 Σεπτεμβρίου 2019, 13:43
Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ανακοίνωση για τα θέματα που άπτονται της υγείας στην Εύβοια εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έσωσε το σύστημα υγείας στο νομό, το οποίο κινδύνευε με κατάρρευση.

Στην αρχή της ανακοίνωσης, η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Η επικοινωνιακή καταιγίδα της Κυβέρνησης  στον χώρο της υγείας φαίνεται ότι επηρέασε και βουλευτές, πολιτευτές και άλλους παράγοντες της ΝΔ στην Εύβοια. Παρακολουθούμε με ειλικρινές ενδιαφέρον και αγωνία τις παρεμβάσεις τους για την υγεία στο νησί και μας κυριεύει η ανησυχία για την άγνοια, την ανεπάρκεια, αλλά κυρίως για τον «κοινωνικό» τους ζήλο.»

Στη συνέχεια, υποστηρίζει ότι:

«Η τριακονταετία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άφησε πίσω ένα παλιό, άθλια στελεχωμένο Νοσοκομείο Χαλκίδας, στο οποίο το 2012 είχαν πετσοκοπεί κατά πολύ οργανικές του θέσεις. Άφησε ένα απενταγμένο από το ΕΣΠΑ έργο (νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας), το οποίο δεν είχε παραληφθεί από καμία Κυβέρνηση (Καραμανλή ή άλλου).

Άλλωστε θα έπρεπε να γνωρίζουν όσοι έχουν περάσει από θέσεις υπουργικής ευθύνης ότι κανένα έργο δεν μπορεί να παραληφθεί από το Δημόσιο αν δεν έχει ολοκληρωθεί. Και για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο θα έπρεπε να υπάρχει δρόμος, ύδρευση, αποχέτευση.

Αλλά αγαπητοί κύριοι αυτά (τα περίφημα συνοδά έργα) τα ξεχάσατε! Θεμελιώνατε νέο νοσοκομείο το 2009 σε αμφίβολης ιδιοκτησίας οικόπεδο και με προϋπολογισμό που δεν έφτανε για την ολοκλήρωση του έργου.

Το 2017 η «ανίκανη» Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εντάξει το νέο Νοσοκομείο στα Μεγάλα Έργα και με αυτόν τον τρόπο να ξεμπλοκάρει την χρηματοδότησή του, προβλέποντας κονδύλι όχι μόνο για τα συνοδά έργα, αλλά και αξονικό τομογράφο και μονάδα παραγωγής οξυγόνου, που σας είχαν διαφύγει.

Παράλληλα σε αυτό το «άθλια στελεχωμένο» Νοσοκομείο έχουν προστεθεί 25 νέοι γιατροί  διαφόρων ειδικοτήτων (επικουρικοί)τα τελευταία χρόνια, ενώ προκηρύχθηκαν 6 μόνιμες θέσεις γιατρών για πρώτη φορά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.»

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Εύβοια, αλλά και για τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου, για τα οποία αναφέρεται ότι

«Τα ΓΝ-ΚΥ Κύμης και Καρύστου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γλύτωσαν το λουκέτο που είχατε αποφασίσει να βάλετε το 2014, αλλά αναπτύχθηκαν σε τέτοιο βαθμό που απαιτείται η αναθεώρηση του Οργανισμού τους προκειμένου να χωρέσουν οι νέες υπηρεσίες που παρέχουν ή έχει σχεδιαστεί να παρέχουν.

Τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού είχαν αφεθεί στην μοίρα τους – σήμερα πέρα από την ενίσχυση που έχει ήδη πραγματοποιηθεί με ιατρικό και υπόλοιπο προσωπικό έχουν προκηρυχθεί 14 μόνιμες θέσεις γιατρών (περισσότερες μαζί ποτέ άλλοτε) για τα Κέντρα Υγείας του Νομού».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψηφίστηκε η πολυετής δέσμευση του Δήμου Χαλκιδέων για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας

Ψηφίστηκε η πολυετής δέσμευση του Δήμου Χαλκιδέων για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας
Πολιτική
[31/05/2020 - 10:00]

Το έργο θα κοστίσει 15 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 3 θα τα δώσει η Περιφέρεια. ...περισσότερα

Συνεδριάζει με 43 θέματα το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Συνεδριάζει με 43 θέματα το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας
Πολιτική
[30/05/2020 - 19:45]

Ανάμεσα στα θέματα η έγκριση της σύμβασης για την Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας. Δείτε αναλυτικά όλα τα θέματα. ...περισσότερα

Αναφορά του Θανάση Ζεμπίλη στην Βουλή για την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων

Αναφορά του Θανάση Ζεμπίλη στην Βουλή για την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων
Πολιτική
[30/05/2020 - 18:00]

Την κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς, κατόπιν αιτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας. ...περισσότερα