Πολιτισμός

Ο Μητροπολίτης πήγε στο Γυμνό για την γιορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού

Ο Μητροπολίτης πήγε στο Γυμνό για την γιορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού
4 Οκτωβρίου 2019, 10:05
Πανηγυρική θεία λειτουργία, με την ευκαιρία της γιορτής του Εφημέριου της Ενορίας π. Ρωμανού Μπασινά.

Την  Τρίτη 1 Οκτωβρίου η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού, ποιητή των Κοντακίων  και  Προστάτη των Ιεροψαλτών.

Με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Εφημερίου της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού του Δήμου Ερέτριας, Αρχιμανδρίτη Ρωμανού Μπασινά, η μνήμη του Αγίου τιμήθηκε ιδιαιτέρως στην Ενορία.

Την παραμονή της γιορτής πραγματοποιήθηκε ο εόρτιος Εσπερινός, τον οποίο τέλεσε  ο  π.  Ρωμανός, με την συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Θεαγένους Κόλλια,   Εφημέριου του Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσας Μαλακώντα Ερέτριας.

Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε στη θεία λειτουργία από τον εορτάζοντα αρχιμανδρίτη Ρωμανό Μπασινά, τον αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο Παπαθανασίου, εκ της Ιερής Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, των Πρωτοπρεσβυτέρων Βασιλείου Πασσά, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και Γεωργίου Μωραΐτη,   προϊσταμένου της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοκού.

Επίσης, του Οικονόμου Κυριάκου Κοκκάλα, Εφημερίου του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου, του Πρεσβύτερου Ευαγγέλου Πράγια, Εφημέριου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού Χαλκίδος και των Διάκονων   Νικολάου Πριμηκύριου και Ευγενίου Τσάλλα.

 Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στο εορτάζοντα π. Ρωμανό, εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία και την συμμετοχή των Ιερέων, των Ιεροψάλτων, του   Δημάρχου Ερετρίας Ιωάννη Δημητρόπουλου, των πιστών και των μαθητών του Γυμνασίου Γυμνού, για την αγάπη, την τιμή και τον σεβασμό προς τον Εφημέριό τους.