Έρχεται στη Χαλκίδα η εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Σκιάθο

Έρχεται στη Χαλκίδα η εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Σκιάθο
15 Οκτωβρίου 2019, 13:10
A+ A-
Για την έναρξη των φετινών Δημήτριων, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Για 27η συνεχή χρονιά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη.

Στις εκδηλώσεις αυτές, υπάρχει η ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται, μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.

Φέτος η Χαλκίδα θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας, η οποία φυλάσσεται ευλαβικά στον Ενοριακό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου.

Η υποδοχή της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Ελεούσας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου, οπότε και θα επιστρέψει στη Σκιάθο, συνοδευόμενη από πολλούς Χαλκιδείς με λεωφορεία.

Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το σχετικό Πρόγραμμα.

Επιστροφή