Αστυνομικά

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό τσιγγάνων

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό τσιγγάνων
26 Οκτωβρίου 2019, 17:14
Για την σύλληψη μελών συμμορίας, που διέπραττε ληστείες και κλοπές. 

Eυρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου, στον καταυλισμό Ρομά του Πυρίου Θηβών.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας Ρομά, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών και αποπειρών κλοπών, κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου και πέριξ του Οικισμού.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 36 και 15 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη τρία, ηλικίας 29, 20 και 14 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι δράστες ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά 15 κλοπών και 6 αποπειρών κλοπών, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων.

Τα μέλη της σπείρας ευθύνονται για απανωτές ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών στην στάση του λεωφορείου δίπλα από τον καταυλισμό στο Πυρί Θηβών και για τις μαζικές κλοπές και ληστείες σε διερχόμενους οδηγούς με ρίψεις αντικειμένων ή με οδοφράγματα για να τους αναγκάσουν να σταματήσουν και να τους ληστέψουν.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κυρίως κινητά τηλέφωνα) και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 3.700 ευρώ.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν 77 άτομα και 7 οχήματα, προσήχθησαν 25 άτομα και διενεργήθηκαν 9 έρευνες σε σπίτια, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τον σταμάτησαν αστυνομικοί για έλεγχο και του βρήκαν ναρκωτικά

Τον σταμάτησαν αστυνομικοί για έλεγχο και του βρήκαν ναρκωτικά
Αστυνομικά
[08/07/2020 - 17:45]

Συνελήφθη ένας άντρας, που δεν είχε και δίπλωμα οδήγησης.   ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Υπόθεση διαζυγίου αναστάτωσε το Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Υπόθεση διαζυγίου αναστάτωσε το Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας
Αστυνομικά
[08/07/2020 - 16:15]

Θλιβερές εικόνες με καβγά ζευγαριού μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους. ...περισσότερα