Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίθεση σε Παγώνη- Καθαροσπόρη για τους πρόσφυγες

ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίθεση σε Παγώνη- Καθαροσπόρη για τους πρόσφυγες
5 Νοεμβρίου 2019, 17:30
Ανακοίνωση με πολλές μπηχτές από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

Ανακοίνωση με πολλές μπηχτές εναντίον του πρώην Δήμαρχου Χρήστου Παγώνη και του πρώην αντιδήμαρχου Βασίλη Καθαροσπόρη εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την στάση που κράτησαν στο προσφυγικό.

Οι δύο άντρες δεν κατονομάζονται, αλλά φωτογραφίζονται στην ανακοίνωση, ο μεν Βασίλης Καθαροσπόρης γιατί έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δε Χρήστος Πάγώνης για την στάση που τήρησε όσο ήταν Δήμαρχος.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Με έκπληξη παρακολουθήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου, πέρα των  θεμάτων ημερησίας διάταξης, συγκεκριμένη παράταξη, έθεσε ζήτημα προσφυγικού, μάλιστα για πρώτη φορά, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν στην Πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επί 4 σχεδόν χρόνια, δίπλα μας, στον Δήμο μας, στην Ριτσώνα (και πρόσφατα 40 οικογένειες σε ξενοδοχείο στα όρια του Δήμου μας) , έχουν βρει καταφύγιο και φιλοξενούνται 800 πρόσφυγες πολέμου, κατατρεγμένοι άνθρωποι με τις οικογένειες τους. «Το καθήκον μας το κάναμε»..ακούστηκε στην αίθουσα «έχουμε, δεν θέλουμε άλλους»!, όλα προς τέρψη των ψηφοφόρων, που πρέπει να χαϊδέψουν. 

Μόνο που εμείς γνωρίζουμε καλά και από πρώτο χέρι, πως έχουν τα πράγματα. Κανένα καθήκον δεν εκπλήρωσαν, απλά τους ανέχτηκαν βαρυγκομώντας. 

Μάλιστα τους χρησιμοποίησαν σαν μοχλό πίεσης, για να ζητούν επιπλέον χρήματα και κονδύλια για άσχετα έργα, από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η κοινωνία της Χαλκίδας και των δημοτικών διαμερισμάτων, εθελοντές και οργανώσεις, με αλληλεγγύη, προσπαθούσε μέσα σε λάσπες και κρύο, να κάνει ότι περνούσε από το χέρι της, να δημιουργήσει υποτυπώδη καταλύματα  ώστε να βρουν καταφύγιο οι άνθρωποι, προερχόμενοι από τα νησιά, που έφταναν μισοπνιγμένοι.

Την ίδια ώρα που σκόρπαγαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πυροτεχνήματα (η συγκυρία το έφερε να είναι η Κυριακή των Απόκρεω και καθαρή Δευτέρα του ‘15), ειρωνευόντουσαν και κρυβόντουσαν πίσω από το «εσείς τους φέρατε!» .

Τι έγινε λοιπόν; Δεν τους φέρνει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ όπως διακήρυσσαν όλη την προηγούμενη περίοδο; Τώρα λοιπόν, έστω, κατάλαβαν ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα γεωπολιτικό, που το δημιουργούν οι πόλεμοι, η πείνα και η φτώχια- μείζον ζήτημα με παγκόσμιες διαστάσεις- τρέχουν πανικόβλητοι πίσω από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικές που θίγουν βαθιά τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες. Πολιτική που εκθέτει την χώρα μας.

Καλούμε τη νέα Δημοτική Αρχή, να μην ακολουθήσει τη πολιτική της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, να φροντίσει για την αξιοπρεπή διαβίωση των φιλοξενούμενων μας, ώστε με αλληλεγγύη, αρμονία και κατανόηση του ζητήματος, να συμβιώσουν με τους συν-δημότες μας.

Την καλούμε να απομονώσει τις ρατσιστικές ξενοφοβικές συμπεριφορές και να ορθώσει το ανάστημα της ώστε να δοθεί στους ανθρώπους αυτούς η ευκαιρία να ζήσουν ειρηνικά και να προσφέρουν στην κοινωνία μας.

Εξ’ άλλου δεν έχει να ξοδέψει τίποτα, μια και τα χρήματα δίνονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταρρίπτοντας την αντίληψη που έντεχνα καλλιεργήθηκε, ότι η χρηματοδότηση είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους Έλληνες φορολογούμενους. Το μόνο που έχει να ξοδέψει απλόχερα, είναι ανθρωπιά και αλληλεγγύη."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Συνεδρίασε η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Συνεδρίασε η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή
Πολιτική
[09/07/2020 - 10:40]

Αναλύθηκαν οι 6 άξονες πολιτικής παρέμβασης στο επόμενο χρονικό διάστημα.  ...περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Ο Γεροντίτης έπιασε δουλειά και ξεκίνησε τις επαφές

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Ο Γεροντίτης έπιασε δουλειά και ξεκίνησε τις επαφές
Πολιτική
[06/07/2020 - 12:10]

Η πρώτη του συνάντηση ήταν με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.  ...περισσότερα