Πολιτική

Σύσκεψη στα Ψαχνά για το Συγκρότημα Ευρίπου του Πανεπιστήμιου Αθηνών

Σύσκεψη στα Ψαχνά για το Συγκρότημα Ευρίπου του Πανεπιστήμιου Αθηνών
28 Νοεμβρίου 2019, 11:05
Ο Σίμος Κεδίκογλου μετέφερε δέσμευση της υπουργού Παιδείας.

Σύσκεψη, με θέμα την ανάπτυξη του Συγκροτήματος «Εύριπος» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α) και των νέων Τμημάτων, στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ψαχνών, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, παρουσία του Πρύτανη  Ε.Κ.Π.Α  Θανάση Δημόπουλου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου μετέφερε την δέσμευση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την επιτάχυνση των διαδικασιών με την προϋπόθεση, ότι έχει γίνει κατάλληλη προεργασία και υπάρχει η θετική εισήγηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,.

Ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συνδρομής όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να προβληθεί η σπουδαιότητα του εγχειρήματος δεδομένης  της συνεισφοράς του Συγκροτήματος στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Σημείωσε επίσης την ανάγκη  να δρομολογηθούν άμεσα οι ενέργειες δημιουργίας των νέων Τμημάτων, Τεχνόπολης, διευθέτησης του θέματος της φοιτητικής εστίας και των υποδομών, καθώς και των μελλοντικών δράσεων του Ε.Κ.Π.Α στο χώρο του Συγκροτήματος «Εύριπος».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε, ότι στόχος τους είναι να λειτουργήσουν οι νέες δομές με τον αποδοτικότερο τρόπο και πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μίσθωσης ξενοδοχείων για την επίλυση του προβλήματος της φοιτητικής στέγης βραχυπρόθεσμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ