Παιδεία

Εργαστήριο Αστρονομίας στην Κάρυστο

Εργαστήριο Αστρονομίας στην Κάρυστο
30 Νοεμβρίου 2019, 10:53
Ξεκινάει την λειτουργία του το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου (πρόεδρος η Σοφία Παπανικολάου) και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του παραπάνω σχολείου (Διευθυντής ο  Παναγιώτης Ελευθερίου) ιδρύεται και  ξεκινάει τις εργασίες του το ερχόμενο  Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου , Εργαστήριο Αστρονομίας στην Κάρυστο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει θέματα κατάλληλα για κάθε τάξη και θα λειτουργεί εκτός σχολικού προγράμματος, και συγκεκριμένα δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα.

Τα μαθήματα είναι βιωματικά και διαδραστικά και εναρμονίζονται με τις αρχές της διερευνητικής μάθησης και της διεπιστημονικότητας στο πνεύμα της εκπαίδευσης STEM (Science, Technology, Engineering and Math).

Οι μικροί μαθητές  έρχονται σε επαφή με το μαγικό κόσμο του Διαστήματος που εκτείνεται γύρω μας. Κατανοώντας, δημιουργώντας και διασκεδάζοντας ξεναγούνται στις γειτονιές του Σύμπαντος, από τον Πλανήτη μας τη Γη μέχρι τα μακρινά άστρα.

Δουλεύοντας σε ομάδες τα παιδιά συμμετέχουν στα πρώτα τους διαστημικά πειράματα και φτιάχνουν με τα ίδια τους τα χέρια μικρές αστρονομικές κατασκευές.

Το Εργαστήριο σχεδίασαν και θα διδάσκουν σε αυτό  οι κυρίες Εύα Λέφα, Δρ. Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Χαιδελβέργης Γερμανίας και Ελένη Λαβασά, Φυσικός, MSc  Διαστημικής Επιστήμης.

O συντονισμός και η επιστημονική εποπτεία του όλου εγχειρήματος είναι του Αντώνη Αντωνίου Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικού Διευθυντή της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης της λειτουργίας του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου, η οποία θα πλαισιωθεί και με διάλεξη του κ. Αντωνίου με θέμα «Κατάκτηση διαστήματος: εφικτή ή ουτοπία;»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών κατά του Υπουργείου Παιδείας

Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών κατά του Υπουργείου Παιδείας
Παιδεία
[23/01/2020 - 08:32]

Αντιδρούν στην εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με τα Κολέγια.   ...περισσότερα

Επιμορφωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς 4 Δημοτικών Σχολείων της Χαλκίδας

Επιμορφωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς 4 Δημοτικών Σχολείων της Χαλκίδας
Παιδεία
[19/01/2020 - 08:55]

Πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. ...περισσότερα