ΛΗΛΑΣ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ: Η παραδοσιακή συνταγή της αγωνιστικής στην Α' ΕΠΣΕ

ΛΗΛΑΣ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ: Η παραδοσιακή συνταγή της αγωνιστικής στην Α' ΕΠΣΕ
7 Δεκεμβρίου 2019, 08:45
A+ A-
Δεν χάνουν οι γηπεδούχοι στο Βασιλικό - Το παρελθόν και των άλλων αναμετρήσεων

 

Ο Λήλας έχει την ...παραδοσιακή συνταγή στα ματς με τη Μακρυκάπα και δεν χάνει όταν τη φιλοξενεί στο Βασιλικό, έχοντας κάνει τρεις νίκες, ενώ έχει παραχωρήσει και δυο ισοπαλίες.

Συνολικά σε 10 ματς πρωταθλήματος Α' ΕΠΣΕ ανάμεσά τους, οι "Λύκοι" πήραν τρίποντο μόνο μια φορά στο γήπεδο της Μακρυκάπας με 1-0 το 2015. Στο ίδιο γήπεδο ο Λήλας έχει πετύχει άλλες τρεις νίκες.

 

Ας δούμε, όμως, πως εξελίχθηκαν οι αναμετρήσεις με γηπεδούχο το Λήλα τις τελευταίες πέντε σεζόν που και οι δυο ομάδες αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας.

 

2 Φεβρουαρίου 2019: ΛΗΛΑΣ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 1-1

Το αξιοσημείωτο αυτού του αγώνα, ήταν ότι ο Λήλας κέρδισε δύο πέναλτι. Και τα δύο έγιναν από τον Καρκαλή πάνω στον Μακρή. Ο Μακρής αστόχησε και στα δύο (!), με τη διαφορά ότι στο πρώτο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ...με δεύτερη προσπάθεια. Η Μακρυκάπα  στο 24' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μπασινά. Οι γηπεδούχοι στο 51' κέρδισαν πέναλτι. Ο Τζουβάρας απέκρουσε την εκτέλεση του Μακρή, αλλά στην επαναφορά ο φορ του Λήλα έκανε το 1-1. Στο 73' δόθηκε το δεύτερο πέναλτι υπέρ του Λήλα, αλλά ο Μακρής πλάσαρε άουτ.

Ταυταρίδης και Κιαπέκος ήταν πάλι (όπως και σήμερα) αντίπαλοι από τους πάγκους των δυο ομάδων.

 

 

28 Οκτωβρίου 2017:  ΛΗΛΑΣ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 3-0

Με νέα φανέλα ...αλά Αργεντινή εμφανίστηκε ο Λήλας σ' αυτό το ματς και πήρε εύκολη νίκη με 3-0 κόντρα στη Μακρυκάπα. Ηταν και το πρώτο  ματς του Λήλα στη φυσικά του έδρα, στο Βασιλικό, καθώς τα δύο ...προηγούμενα τα είχε δώσει στο Στάδιο (με Αυλωνάρι) και στο Ενωσιακό (με Βατώντα). Ο Μάριος Καραχάλιος ήταν αυτός που πήρε το όπλο του και "καθάρισε" τη Μακρυκάπα ...νωρίς με δυο γκολ που πέτυχε στο 9' και στο 11'. Από φάουλ του ίδιου στο 59'  στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο προωθημένος  Σάκης Παλαιολόγος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

 

25 Σεπτεμβρίου 2016: ΛΗΛΑΣ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 0-0

Δεν είχε πολλές φάσεις το ματς. Η κυριότερη έγινε στο 68', με το δοκάρι της Μακρυκάπας να τραντάζεται από κεφαλιά αμυντικού παίκτη της, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα σε σέντρα του Νάνου των γηπεδούχων. Με τη Μακρυκάπα σ' αυτό τον αγώνα έπαιξε στην αρχική 11άδα ο Πέτρος Στρατής, ο οποίος αγωνίζεται τώρα στο Λήλα. Μάλιστα, στο 32' τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κούκα, που επίσης αγωνίζεται τώρα με την ομάδα του Βασιλικού.

 

 

26 Μαρτίου 2016: ΛΗΛΑΣ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 3-1:

Με 3-1 κέρδισε ο Λήλας τη Μακρυκάπα και ξέμπλεξε οριστικά απομακρυνόμενος από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα η Μακρυκάπα έμεινε κοντά στη γραμμή του υποβιβασμού και παρέμεινε σε μπλεξίματα...  Στο 10' είχε δοκάρι ο Στρατής για τη Μακρυκάπα και στο 39' σε κεφαλιά του Τσομάτσκα η μπάλα ξαναβρήκε το δοκάρι του Τσάμαρη. Στο 44' ο Μαστροκώστας με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακόπουλου. Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Αγραφιώτης πέτυχε το 2-0 και στο 68' ο Αλεξίου τριπλασίασε τα γκολ με συρτό σουτ. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-1 με τον νυν παίκτη του Λήλα, Ρίλντι Κούκα.
 
 
 
2 Νοεμβρίου 2014: ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ-ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ 4-0

Απόλυτη κυριαρχία για την ομάδα του Βασιλικού που προηγήθηκε στο 9' με γκολ του Χαλιώτη από εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Μαραγκός, ο οποίος πέτυχε το 2-0 στο 53' Τα άλλα δυο γκολ του Λήλα σημείωσαν ο Μπράχο (73') και ο Τρίκκας στο 86'. Στη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε ο Αντώνης Μπισμπικόπουλος της Μακρυκάπας στη μέση και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

 

 

Το παρελθόν και των άλλων αναμετρήσεων

 

ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ-ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ: Η ομάδα της Τριάδας ΄χει πάρει τρία "διπλά" μέσα στο Γυμνό, στα πέντε ματς που έχει δώσει εκεί με τον Ολυμπο για την Α' ΕΠΣΕ την τελευταία 10ετία. Νίκησε με 2-1 το 2013 και το 2014 (με δυο γκολ του Ηλία Κουϊμτζίδη) και με 1-0 το 2017 με γκολ του Καραντάκη.

 

ΔΡΟΣΙΑ-ΕΥΒΟΪΚΟΣ: Στην τελευταία τους συνάντηση το 2014, ο ΑΠΚΟ κέρδισε 5-1, ενώ τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα ο Ευβοϊκός, η ομάδα του Αγίου Νικολάου είχε κερδίσει με 2-0 στη Δροσιά.

 

ΑΟΧ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ: Στις 23 Γενάρη του 1977 η Χαλκίδα, που έπαιζε τότε για πρώτη φορά στο τοπικό, είχε νικήσει 6-1 την ομάδα του Αλιβερίου. Ο Ταμυναϊκός μέσα στη Χαλκίδα, το 2006, σάρωσε με 5-0 τον ΑΟΧ που υποβιβάστηκε εκείνη τη χρονιά στη Β' ΕΠΣΕ. Είχε σκοράρει και ο Βασίλης Φωτιάς που ανέλαβε πρόσφατα γενικός αρχηγός στην ομάδα του Ταμυναϊκού.. Ακολούθησαν άλλα τρία ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες στη Χαλκίδα και τα κέρδισε και τα τρία ο ΑΟΧ (2-1 το 2009 με γκολ του Θαλασσινού στο 95!), 3-0 το 2010 και 4-0 το 2014.

 

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ: Δυο ματς έχουν γίνει στη Λάμψακο ανάμεσά του και τις δυο φορές νίκησε ο Ελλήσποντος (3-2 και 3-0).

 

ΠΡΟΚΟΠΙ-ΕΡΕΤΡΙΑ: Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2014-15 είχαν ξανασυναντηθεί στο Προκόπι οι δυο ομάδες και ο φιλοξενούμενος Απόλλωνας νίκησε με 3-1. Δυο γκολ είχε σημειώσει ο Μώρος κι ένα ο Τόρα. Για τους γηπεδούχους σκόραρε (μετά το 0-2) ο αρχηγός του και τώρα, Γιάννης Κουτσουφλάκης.

 

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ: Δεκέμβρη είχε ξαναγίνει ο αγώνας μεταξύ τους το 2007 και μάλιστα, στο γήπεδο Γυμνού πάλι. Οι Ψαχνιώτες είχαν νικήσει 2-1 με γκολ του Βασίλη Ανέστη και του Τάσου Τσοκάνη που παίζει τώρα στη Super League με την ομάδα του Βολου.

Επιστροφή