Βρέθηκαν οι δράστες ληστείας σε βάρος 51χρονου περιπτερά, με λεία 1000 ευρώ

Βρέθηκαν οι δράστες ληστείας σε βάρος 51χρονου περιπτερά, με λεία 1000 ευρώ
15 Δεκεμβρίου 2019, 12:20
A+ A-
Πρόκειται για δύο 18χρονους και έναν 15χρονο.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας που διεξήγαγε, σε συνεργασία με το Τμήμα Άμεσης Δράσης Λαμίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας, σε περίπτερο ιδιοκτησίας 51χρονου ‘Ελληνα, η οποία διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Λαμίας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ατόμων και συγκεκριμένα δύο 18χρονων Ελλήνων και ενός 15χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι εντοπίστηκαν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη ληστείας από κοινού.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στο περίπτερο και μένοντας αθέατοι, προκάλεσαν θόρυβο, εξαναγκάζοντας τον 51χρονο περιπτερά να βγει έξω και στη συνέχεια να του επιτεθούν, ασκώντας του σωματική βία και να καταφέρουν να αποσπάσουν από το ταμείο του περιπτέρου, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μέρος του χρηματικού ποσού που είχαν αποσπάσει, κινητό τηλέφωνό, καθώς και τα ρούχα και παπούτσια, με τα οποία ήταν ντυμένοι οι κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, όπου και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Λαμίας.

Επιστροφή