ΚΑΙΡΟΣ: Υποχωρεί η κακοκαιρία την Τρίτη, αλλά στην Εύβοια αναμένονται βροχές και χιόνια

ΚΑΙΡΟΣ: Υποχωρεί η κακοκαιρία την Τρίτη, αλλά στην Εύβοια αναμένονται βροχές και χιόνια
31 Δεκεμβρίου 2019, 08:45
A+ A-
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση.

Υποχώρηση της κακοκαιρίας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο στην Εύβοια αναμένονται χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές, ενώ θα βρέχει συνέχεια στον υπόλοιπο νομό.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει τα εξής:

" Την Τρίτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, αναμένονται στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα το πρωί 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός."

Επιστροφή