ΕΥΒΟΙΑ-ΚΑΙΡΟΣ: Με τι καιρικές συνθήκες θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια

ΕΥΒΟΙΑ-ΚΑΙΡΟΣ: Με τι καιρικές συνθήκες θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια
5 Ιανουαρίου 2020, 18:45
A+ A-
Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση.

Με έντονη κακοκαιρία θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια, την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, αφού ήδη από την Κυριακή ο καιρός δείχνει τα ... δόντια του και το κρύο είναι τσουχτερό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης).

Κατά τόπους θα είναι πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές) και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης.

Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η ειδική πρόβλεψη για την Εύβοια προβλέπει βροχές και χιόνια στο νομό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που θα κυμανθούν από 1 μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου.

Επιστροφή