Οι οδηγοί παλιών ΙΧ θα επιβαρυνθούν έως και 1000% στα τέλη κυκλοφορίας

Οι οδηγοί παλιών ΙΧ θα επιβαρυνθούν έως και 1000% στα τέλη κυκλοφορίας
8 Ιανουαρίου 2020, 11:16
A+ A-
Με στόχο να αναγκαστούν να αποσύρουν τα παλιά ΙΧ και να ανανεωθεί ο στόλος οχημάτων.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών έχουν μπει τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα που εισάγονται κατά χιλιάδες κάθε μήνα αυξάνοντας το μέσο όρο ηλικίας του ήδη γερασμένου στόλου μας αλλά και επιβαρύνοντας το περιβάλλον και την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο τα στελέχη της Ειδικής Επιτροπής όσο και τα στελέχη από την αγορά έχουν συμφωνήσει να επιβάλλουν υπέρογκους φόρους που θα κυμαίνονται από 1.000% και πάνω για τα αυτοκίνητα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro3 (πρώτη άδεια κυκλοφορίας από το 2000 έως το 2005) ή και παλαιότερα.

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές παλαιών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και η Ελλάδα θα σταματήσει να αποτελεί την «χωματερή» της υπόλοιπης Ευρώπης μαζί με τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ ή τις χώρες τις Αφρικής!

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά τόσο τα στελέχη της Ειδικής Επιτροπής όσο και τα στελέχη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και από τους εισαγωγείς και τους εμπόρους είναι όλοι σύμφωνοι να επιβληθούν υπέρογκοι φόροι στα παλιά και ρυπογόνα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ώστε να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων.

Επιστροφή