ΧΑΛΚΙΔΑ: Άρπαξαν από φορτηγατζή κινητό τηλέφωνο, 400 ευρώ και δύο τραπεζικές κάρτες

ΧΑΛΚΙΔΑ: Άρπαξαν από φορτηγατζή κινητό τηλέφωνο, 400 ευρώ και δύο τραπεζικές κάρτες
20 Ιανουαρίου 2020, 18:30
A+ A-
Οι δράστες τον προσέγγισαν με το πρόσχημα ότι πουλάνε υαλοκαθαριστήρες και τον έκλεψαν.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από φορτηγό, η οποία διαπράχθηκε μεσημβρινές ώρες της 13 Ιανουαρίου, σε περιοχή της Χαλκίδας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 39 και 14 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στην περιοχή και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες, προσέγγισαν τον Έλληνα ιδιοκτήτη του φορτηγού και με τη μέθοδο της απασχόλησης, άρπαξαν από το εσωτερικό του οχήματος, ένα κινητό τηλέφωνο με τη θήκη του, η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά του έγγραφα, μεταξύ των οποίων και δύο  χρεωστικές τραπεζικές κάρτες, καθώς και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι αμέσως μετά τη διάπραξη της κλοπής, προέβησαν με τη χρήση μίας εκ των κλεμμένων τραπεζικών καρτών, σε έξι συναλλαγές, σε επιχειρήσεις της περιοχής, συνολικής αξίας 103 ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Επιστροφή