Περιβάλλον

ΚΑΙΡΟΣ: Γιορτάζουμε τον Βαλεντίνο με κακοκαιρία εξπρές

ΚΑΙΡΟΣ: Γιορτάζουμε τον Βαλεντίνο με κακοκαιρία εξπρές
13 Φεβρουαρίου 2020, 20:18
Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για την Εύβοια, για να δείτε πότε θα βρέξει.

Βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους φέρνει η κακοκαιρία εξπρές που θα επηρεάσει την χώρα από το το πρωί της Παρασκευής 14 έως το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η επερχόμενη κακοκαιρία οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Ανάλογη θα είναι και η πορεία των φαινομένων (βροχές / καταιγίδες), τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν το πρωί της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου τα δυτικά και βορειοδυτικά και στην συνέχεια το σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα Ανατολικά ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ την Παρασκευή και τα 8 με 9 μποφόρ το Σάββατο, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενέστεροι κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Ειδικά για την Εύβοια, ο καιρός αναμένεται νεφελώδης την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου. 

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου αναμένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές του νομού και πτώση της θερμοκρασίας, που θα κυμανθεί από 6 μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.