Κοινωνία

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Ο ΔΟΑΠΠΕΧ έβγαλε και φέτος τιμοκατάλογο χορηγιών στους καταστηματάρχες

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Ο ΔΟΑΠΠΕΧ έβγαλε και φέτος τιμοκατάλογο χορηγιών στους καταστηματάρχες
17 Φεβρουαρίου 2020, 15:01
Ζητάει χορηγίες, με ποσά ανάλογα με τη θέση και το μέγεθος του καταστήματος.

Συνεχίζοντας την πρακτική, που είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας Παγώνη, ο Δήμος Χαλκιδέων και συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός Οργανισμός (ΔΟΑΠΠΕΧ) ζητάει εθελοντικές χορηγίες από τα καταστήματα εστίασης της Χαλκίδας για τη διοργάνωση του καρναβαλιού.

Ωστόσο, η μέθοδος που ακολουθείται δεν είναι 100% εθελοντικής, αφού ο ΔΟΑΠΠΕΧ έχει -κατά το κοινώς λεγόμενο- κόψει .. κοστούμι στα μαγαζιά, με συγκεκριμένο ποσό χορηγίας, ανάλογα με τη θέση και το μέγεθος του καταστήματος.

Συγκεκριμένα έχει χωριστεί σε τρεις ζώνες η περιοχή από την παραλία (Ευβοϊκή και Βοιωτική πλευρά) μέχρι την πλατεία Αγοράς και τις οδούς Αβάντων,  Βενιζέλου, Νεοφύτου κ.λ.π.

Ανάλογα με την ζώνη και το μέγεθος του καταστήματος (μικρό-μεσαίο-μεγέθος) ζητούνται οικονομικές χορηγίες, που κυμαίνονται από 120 μέχρι 800 ευρώ, για τα μεγάλα μαγαζιά της παραλίας.

Το έγγραφο που έχει αποσταλεί με τη σφραγίδα του ΔΟΑΠΠΕΧ και την υπογραφή της προέδρου Ελένης Αϊδίνη είναι καρμπόν με αυτό που καθιέρωσε για τον ίδιο σκοπό η πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Λίλιαν Ζλακώνη.

Μάλιστα, αναφέρονται και τα ονόματα καταστηματαρχών που συμμετείχαν σε σχετική σύσκεψη για να υπονοηθεί ότι υπάρχει η θετική ανταπόκριση εκ μέρους τους.

Στο έγγραφο υπάρχει και ένα παράρτημα με 86 καταστήματα ονομαστικά και δίπλα το ποσό που πρέπει να πληρώσει το καθένα. Μάλιστα αναφέρονται και καταστήματα που έχουν κλείσει, όπως το "ΚΑΦΩΔΕΙΟΝ", απόδειξη του ότι το έγγραφο δεν επικαιροποιήθηκε καν!

Δείτε παρακάτω το έγγραφο:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις Καμάρες

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις Καμάρες
Κοινωνία
[29/03/2020 - 19:50]

Κόπηκε η ανάσα των περαστικών με το θέαμα το απόγευμα της Κυριακής. ...περισσότερα

Νέα παράταση στην αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων

Νέα παράταση στην αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων
Κοινωνία
[29/03/2020 - 14:45]

Δείτε μέχρι πότε θα συνεχιστεί το υπάρχον καθεστώς, με το οποίο δεν διεξάγονται δίκες. ...περισσότερα