Πολιτική

Παρέμβαση του Θανάση Ζεμπίλη για το υδροθεραπευτήριο της Αιδηψού (VIDEO)

Παρέμβαση του Θανάση Ζεμπίλη για το υδροθεραπευτήριο της Αιδηψού (VIDEO)
25 Φεβρουαρίου 2020, 12:36
Στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Παρουσία του γενικού γραμματέα τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού  Κωνσταντίνου Λούλη και ανώτατων υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου, πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής συνεδρίαση, με θέμα τον ιαματικό τουρισμό.

Στην παρέμβαση του ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στα προβλήματα υποδομών και λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου της Αιδηψού, ζητώντας την επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας του, καθώς και την αποκατάσταση του διατηρητέου παλαιού υδροθεραπευτηρίου των Αγίων Αναργύρων.

Αυτό που πρέπει να κάνει άμεσα η ΕΤΑΔ Α.Ε., στην οποία ανήκει το υδροθεραπευτήριο, είναι να εκπονήσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο αξιοποίησης των πηγών και αναζήτησης χρηματοδοτικών  πόρων, έτσι ώστε να υπάρξει μία μεγάλη επένδυση ανακατασκευής και βελτίωσής τους.

Επιπλέον πρέπει να προχωρήσει και στην αναστήλωση του διατηρητέου μνημείου του παλιού υδροθεραπευτηρίου των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Εύβοιας, σοβαρό αντικίνητρο αποτελεί το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του υδροθεραπευτηρίου λειτουργούν για λίγους θερινούς μήνες μόλις, ενώ σε ανταγωνιστικές χώρες οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις λειτουργούν τουλάχιστον για 9 μήνες.

Με αυτή την τακτική υπονομεύεται ο τόπος και η προσπάθεια των επιχειρηματιών. Οπότε ζητούμενο είναι η παράταση της λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου, προκειμένου να υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ