Η Αρτάκη που πάει για την άλωση της Τριπολιτσάς και τα ματς ειδικών συνθηκών της Εύβοιας

Η Αρτάκη που πάει για την άλωση της Τριπολιτσάς και τα ματς ειδικών συνθηκών της Εύβοιας
6 Μαρτίου 2020, 16:45
A+ A-
Το σχόλιο της εβδομάδας για τα δρώμενα στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο.

Να αλώσει την Τρίπολη θα επιδιώξει η Αρτάκη την ερχόμενη Κυριακή. Την ίδια ώρα, που ο Αιολικός θα φιλοξενεί το Καπαρέλι, ενώ στις 15 Μαρτίου η Αρτάκη θα υποδεχτεί το Καπαρέλι.

Αυτό το «τρίγωνο» των αγώνων θα κρίνει -εν πολλοίς- ποια από τις τρεις ομάδες θα αποχαιρετήσει τον 6ο όμιλο της Γ' Εθνικής.

Για μια εξ αυτών θα μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό ...τρίγωνο των βερμούδων.

Στην έντυπη «Γνώμη» έχουμε κάνει μια μίνι ανάλυση των δεδομένων μαζί με τις επόμενες αγωνιστικές, δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε.

Μένουν τέσσερα ματς και η Αρτάκη δεν μπορεί να περιμένει βοήθεια από κανέναν. Δεν θα βρέξει βαθμούς ο ουρανός.

Πρέπει η ίδια να βοηθήσει τον εαυτό της, να κάνει ένα μεγάλο διπλό στην έδρα του Παναρκαδικού και μετά να περιμένει το Καπαρέλι στη μητέρα των μαχών.

Μη σας πω ότι αν το Καπαρέλι κάνει διπλό στη Μυτιλήνη την Κυριακή, την Αρτάκη δεν τη χαλάει καθόλου, αφού ο Αιολικός θα μείνει στους 26 βαθμούς και πολύ πιθανό να είναι ο ...επικρατέστερος για να κουνήσει μαντήλι.

Πιθανά σενάρια παραθέτουμε, δεν είμαστε το μαντείο των Δελφών.

Η Αρτάκη θα ταξιδέψει στην Τρίπολη χωρίς τον Χατζηστάμου, ο οποίος είναι από τους καλύτερους φετινούς παίκτες των νταμπλούχων Εύβοιας (σ.σ. απώλειες έχει και η ομάδα της Τρίπολης, αφού συμπλήρωσαν κάρτες και δεν θ' αγωνιστούν ο Μπινιώρης και ο Στρέμπας).

Υπάρχει, όμως, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κουτρόπουλος και λογικά μπροστά του θα παίξει ο Τσίγκας ή ο Τσούτσης.

Αλλά η ταχυδυναμική, η έκρηξη και οι εντάσεις που βγάζει στα ματς ο  Χατζηστάμου θα λείψουν την Κυριακή.

Ηταν και από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο παιχνίδι με τη Ρόδο. Αυτός και ο Ντελέκος, μολονότι ο δεύτερος αγωνίστηκε σε μία θέση που δεν είναι η φυσική του. Αμφότεροι έγιναν κατά συνθήκη εξτρέμ.

Αριστερά τον τοποθέτησε ο Γκόφας τον Ντελέκο και προφανώς του έδωσε εντολή να κλείνει στον άξονα και να γίνεται φουλ μπακ ο Καραλής.

Ο αγώνας με τη Ρόδο άφησε πικρή γεύση στην Αρτάκη και δεν είναι μόνο η ήττα.

Η Αρτάκη έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο α' ημίχρονο, παίζοντας με σχέδιο, αλλά δεν εξαργύρωσε με ένα γκολ τις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν. Οχι ότι ήταν πολλές και κλασικές, αλλά η ομάδα σου έδινε την αίσθηση ότι μπορεί να φτάσει στο γκολ.

Ο Πειραιώτης διαιτητής έπνιξε κι ένα πέναλτι και η Αρτάκη έχει κάθε δίκιο να φωνάζει για τη φάση του 41ου λεπτού.

Για να καταλάβατε, όσοι δεν το έχετε δει στην κάμερα του Star Κεντρικής Ελλάδας, έχει γίνει ένα χέρι όπως αυτό του Σεμέδο στον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα την Τετάρτη.

Βέβαια, ο αμυντικός της Ρόδου βρίσκεται πλάγια, αλλά το χέρι είναι χέρι απλωμένο, δεν είναι πόδι.

Αν δινόταν το πέναλτι και γινόταν το 1-0 τώρα θα μιλούσαμε διαφορετικά.

Στο β' ημίχρονο η Ρόδος χάρη στην ποιότητα που κουβαλάει άνοιξε το σκορ και τη στιγμή που η Αρτάκη πήρε όλα τα ρίσκα της ζωής της για να ισοφαρίσει ...προδόθηκε στο ανοιχτό γήπεδο, έγινε το 0-2 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Εξω φρενών ήταν ο Γκόφας μετά το τέλος του ματς, αλλά και σε ποιο ματς ο Γκόφας δεν είναι έξω φρενών...

Είχε και μια δημόσια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Ρόδου και δεν νομίζω ότι βοηθάει και τον ίδιο, αλλά και τους παίκτες αυτή η ...πολεμική τακτική.

Πιο πολύ γιατί φέρνει εκνευρισμό στον οργανισμό και τη δεδομένη στιγμή το μόνο γιατρικό που χρειάζεται η Αρτάκη είναι ηρεμία και να βρει τρόπο να τελειώνει καλύτερα τις φάσεις που βρίσκει μπροστά της.

Η διαιτησία είναι γεγονός ότι δεν την παίζει καθόλου καλά.

Το ματς στην Τρίπολη είναι εξαιρετικά δύσκολο, ο Παναρκαδικός είναι ένα ισορροπημένο γκρουπ και παίζει με πολλές πάσες στο χώρο του κέντρου, χτυπώντας με κάθετο ποδόσφαιρο από τον άξονα.

Θα χρειαστεί να προσέξει πάρα πολύ, χαμηλά στο έδαφος, το δίδυμο Καραμπάς-Μπελίτσος.

Οι Αρκάδες θα χτυπήσουν το ματς, όπως έκαναν και στη Μυτιλήνη με τον Αιολικό, τον οποίο χαντάκωσαν, νικώντας τον με 1-0.

Το γήπεδο είναι κλουβί με κάτι αποδυτήρια φιλοξενούμενων που αμφιβάλλω αν χωράνε όλοι οι παίκτες. Λογικά σε ...γκρουπ θα χωρίζονται και θα παίρνουν οδηγίες.

Με τον ΑΟΧ είχαμε πάει τελευταία φορά στο γήπεδο του Παναρκαδικού, με πρόεδρο τον Γιώργο Στούπα (δείτε εδώ).

Είχαν παίξει σε εκείνο το ματς οι νυν της Αρτάκης Καραμπάς, Ντελέκος και Σπανός.

Και στην Τρίπολη είχαμε πάει με τη Χαλκίδα/Λήλας (επί της ουσίας ο Λήλας με έδρα τη Χαλκίδα), με πρόεδρο τον αείμνηστο Αντώνη Αγραφιώτη.

Είχε προηγηθεί η ομάδα της Εύβοιας και μετά την πέρασε ο διαιτητής πριονοκορδέλα. Ακόμα στάζει το αίμα από τη σφαγή. Τάκλιν στην καρωτίδα έκανε παίκτης του Αστέρα και έπαιρνε κίτρινη ο Χαλκιδέος.

Ηταν η εποχή που ο Αστέρας έπρεπε να πάει ...τρένο στη Σούπερ Λίγκα. Και τελικά πήγε. Και έχω πάει εκεί άλλες 4 φορές με τον ΠΑΟΚ και τις τρεις έχω γυρίσει βρίζοντας. Δεν με πάει η Αρκαδία. Ούτε Καφέ της Χαράς βλέπω. Άγριες Μέλισσες μόνο, που γυρίζεται -και καλά- στα μέρη του Κούγια, στον θεσσαλικό κάμπο.

Επιστρέφουν στη δράση και τα τοπικά πρωταθλήματα. Το παιχνίδι Ολυμπος-Αιδηψός στο Γυμνό ...ζεματάει. Οι δύο ομάδες έχουν από 26 βαθμούς και βρίσκονται ένα σκαλί πάνω από τη 13η θέση που μπορεί να οδηγήσει σε ...πεσάδα.

Πολύ δύσκολες εξόδους έχουν η Ερέτρια και το Αυλωνάρι. Με 25 βαθμούς πατάνε πάνω σε ναρκοπέδιο. Η Ερέτρια παίζει στη Μακρυκάπα και το Αυλωνάρι με τον ΑΟΧ στο Βασιλικό.

Αυτή η εξέλιξη βολεύει το Αυλωνάρι. Αλλο να παίζεις στο σπίτι του αντιπάλου και άλλο σε ουδέτερο γήπεδο.

Θεωρητικά η Ερέτρια και το Αυλωνάρι δεν έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται.

Και ο Λήλας με τον Αμαρυνθιακό που παίζουν μεταξύ τους αύριο, δεν έχουν δέσει τον γάϊδαρό τους.

Βέβαια, αύριο δεσπόζει το απόλυτο γειτονικό ντέρμπι του 2ου ομίλου της Β' ΕΠΣΕ ανάμεσα στο Καλοχώρι/Παντείχι και τον Απόλλωνα Παραλίας.

Αμφότεροι, δηλώνουν έτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι, σε τέτοια ματς παίζουν ρόλο το πάθος, αλλά και η τύχη.

Είναι ματς ειδικών συνθηκών, μπορεί να κρίνει μια άνοδο ανάμεσα σε δύο γειτονικά σωματεία. Ο κόσμος θα πάει μαζικά, όχι μόνο από την Αυλίδα, αλλά από ολόκληρο τον Καλλικρατικό δήμο. Γι' αυτό πηγαίντε από νωρίς να πιάσετε θέση.

Επιστροφή