Κοινωνία

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Άδειασαν οι καφετέριες και γεμίζουν οι παραλίες (φωτορεπορτάζ)

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Άδειασαν οι καφετέριες και γεμίζουν οι παραλίες (φωτορεπορτάζ)
14 Μαρτίου 2020, 15:27
Πολύς κόσμος βρέθηκε στην πλαζ των Αλυκών. Προς το παρόν ελεγχόμενη η κατάσταση, αλλά αυξάνεται συνεχώς ο κόσμος.

Μπορεί η κυβέρνηση να έκλεισε καφετέριες και κάθε λογής κέντρο διασκέδασης και να λάνσαρε το σύνθημα "Μένουμε Σπίτι", αρκετοί όμως βρήκαν την ευκαιρία να ...αποδράσουν εκτός σπιτιού, κάνοντας βόλτα σε παραλία.

Η εικόνα της πλαζ "Αλυκές", στη Δροσιά της Χαλκίδας, το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Μαρτίου ήταν ενδεικτική της κατάστασης. Παρέες, 2-3, αλλά και 5-6 ατόμων απολάμβαναν τον ήλιο στην παραλία, σε όλο το μήκος της.

Αναμφίβολα, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, η κατάσταση είναι  ελεγχόμενη και ενδεχομένως δεν εμπνέει σοβαρή ανησυχία.

Ωστόσο, με το ρυθμό που αυξανόταν η προσέλευση, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα (αν παραμείνει καλός ο καιρός) τις επόμενες μέρες να επικρατεί το αδιαχώρητο στην πλαζ των Αλυκών.

Και μπορεί οι λοιμωξιολόγοι να λένε ότι κάνει καλό ο ήλιος και ο καθαρός αέρας, αλλά αν μαζευτούν χίλια και άτομα στις Αλυκές και αρχίσουν να συναναστρέφονται ανά παρέες,  θα πάνε ...περίπατο τα μέτρα για περιορισμό του ιού.

Επιπλέον, δεν πρέπει να φανεί ότι βρήκαμε ευκαιρία για διακοπές, αλλά να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.