Κοινωνία

ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βόλτες στη λιακάδα σε δρόμους και πλατείες με την Αστυνομία να καραδοκεί (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βόλτες στη λιακάδα σε δρόμους και πλατείες με την Αστυνομία να καραδοκεί (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)
20 Μαρτίου 2020, 15:25
Ξεθάρρεψαν πολλοί και βγήκαν από τα σπίτια τους. Δείτε εικόνες στο κέντρο της πόλης. 

Ο ανοιξιάτικος καιρός, με τη λαμπρή λιακάδα, σήμερα, Παρασκευή 20 Μαρτίου, αποτέλεσε πρόκληση για πολλούς Χαλκιδέους, οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους και έκοβαν βόλτες στους δρόμους, παρά την εντολή της κυβέρνησης να περιοριστούν οι μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες.

Φυσικά δεν μιλάμε γι΄αυτούς, που πήγαιναν για ψώνια στα σούπερ-μάρκετ ή για να αγοράσουν φάρμακα από τα φαρμακεία, αλλά γι΄ αυτούς που βγήκαν για να πιουν καφεδάκι και να κάνουν την βόλτα τους. Μάλιστα οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι.

Στην πλατεία πίσω από τα Δικαστήρια, κάποιος διάβαζε την εφημερίδα του στο παγκάκι, άλλοι απολάμβαναν τον ήλιο. Σε κεντρική καφετέρια της πόλης τρία άτομα έπιναν τον καφέ τους σε τραπεζάκι έξω στα όρθια, ενώ σε άλλο κατάστημα περίμεναν 2-3 μαζί να πάρουν καφέ στο χέρι.

Συνεργεία έκαναν εργασίες ανακαίνισης σε καταστήματα (δεν απαγορεύεται, αλλά είναι αναπόφευκτη η μη τήρηση των αποστάσεων σε περιβάλλον με σκόνες κλπ), τρία παιδιά έκαναν σκέιτ-μπορντ στον πεζόδρομο της Αβάντων, όπου κυκλοφορούσαν αρκετοί άνθρωποι και χωρίς μάσκα ορισμένοι.

Στην οδό Κριεζώτου, μπροστά στην πλατεία είδαμε και περιπολικό της Αστυνομίας, η οποία καραδοκεί. Προς το παρόν, οι αστυνομικοί ελέγχουν αν τηρείται το μέτρο των συναθροίσεων μέχρι 10 ατόμων.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είδαμε πουθενά μαζεμένα, όχι δέκα, αλλά πάνω από 4-5 άτομα. Οι παρέες ήταν δύο- τριών ατόμων και συζητούσαν, πίνοντας καφέ σε παγκάκια ή στα όρθια.

Το μεγάλο στοίχημα έρχεται το Σαββατοκύριακο. Αν επαναληφθούν εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου (θυμηθείτε εδώ τι έγινε), δύσκολα θα αποφύγουμε την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Μείνετε λοιπόν, όσο μπορείτε, στο σπίτι, για να μπορείτε κάποια στιγμή να ...ξεμουδιάσετε μέχρι το σούπερ- μάρκετ ή το φαρμακείο. Κυρίως οι ηλικιωμένοι, μην ρισκάρετε! Τα παιδιά και τα εγγόνια σας θέλουν να μείνετε υγιείς και ζωντανοί για πολλά χρόνια ακόμη.  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναβάλλεται η στράτευση των νεοσύλλεκτων λόγω κορωνοϊού

Αναβάλλεται η στράτευση των νεοσύλλεκτων λόγω κορωνοϊού
Κοινωνία
[02/04/2020 - 15:55]

Πότε αναμένεται να γίνει η κατάταξη σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.   ...περισσότερα

Τραγωδία στην Κοζάνη: Εφυγε από τη ζωή βρέφος 40 ημερών

Τραγωδία στην Κοζάνη: Εφυγε από τη ζωή βρέφος 40 ημερών
Κοινωνία
[02/04/2020 - 14:30]

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδίδουν το θάνατό του, στον κορωνοϊό. ...περισσότερα