Τα νέα της Αγοράς

ΧΑΛΚΙΔΑ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ό,τι και να μας λένε υπάρχει αισχροκέρδεια με το οινόπνευμα και τα αντισηπτικά

ΧΑΛΚΙΔΑ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ό,τι και να μας λένε υπάρχει αισχροκέρδεια με το οινόπνευμα και τα αντισηπτικά
25 Μαρτίου 2020, 08:48
Το ομολόγησε στο egnomi.gr υπάλληλος καταστήματος στη Χαλκίδα.

Όπως συμβαίνει πάντοτε σε περιόδους κρίσης, ορισμένοι βρήκαν την  ευκαιρία να πλουτίσουν και από την στιγμή που ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός (¶δωνις Γεωργιάδης) μίλησε για το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, οι τιμές των προϊόντων, που έχουν ζήτηση αυτές τις μέρες, εκτοξεύτηκαν.

Μιλάμε φυσικά για τις τιμές που έχουν τα αντισηπτικά, το οινόπνευμα και οι μάσκες. Το egnomi.gr θα σας παρουσιάσει ένα απλό παράδειγμα με το οινόπνευμα και την τιμή του.

Πριν λίγες μέρες, κάναμε λήψη της φωτογραφίας που βλέπετε σε κεντρικό κατάστημα της Χαλκίδας, όπου φαίνονται καθαρά πόσο πωλούνται το καθαρό οινόπνευμα (λευκό) και το φωτιστικό (μπλε).

Όπως μπορείτε να δείτε το φωτιστικό οινόπνευμα πωλείται 4 ευρώ. Η πωλήτρια του καταστήματος μας είπε:

" Η κανονική τιμή του, πριν τον κορωνοϊό ήταν 95 λεπτά και τετραπλασιάστηκε. Δεν φταίμε εμείς σαν μαγαζί. Οι προμηθευτές μας αύξησαν τις τιμές χονδρικής αγοράς και φυσικά ανέβηκε και η τιμή λιανικής πώλησης."

Το ίδιο συνέβη και με το καθαρό οινόπνευμα των 95 βαθμών, το οποίο όπως βλέπετε πωλείται 13 ευρώ στη συγκεκριμένη συσκευασία, ενώ στην ίδια (σε ποσότητα) ακριβώς συσκευασία πωλείτο 8,5 ευρώ.

Μιλάμε δηλαδή για αισχροκέρδεια, η οποία υπακούει στους νόμους της αγοράς (προσφορά-ζήτηση) και συμβαίνει και στα αντισηπτικά. Μπουκαλάκια αντισηπτικού σε ατομική συσκευασία, που κόστιζαν μισό και ένα ευρώ έχουν εκτοξευθεί στα 3,5, 4 και 5 ευρώ.

Πανάκριβες είναι και οι μάσκες, οι οποίες κόστιζαν 10 και 20 λεπτά και έχουν φτάσει να πωλούνται κατά κύριο λόγο από μισό μέχρι ενάμιση ευρώ, ανάλογα με τον τύπο. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγγελίες ιδιωτών και στο egnomi.gr!

Αγγελίες ιδιωτών και στο egnomi.gr!
Τα νέα της Αγοράς
[25/09/2020 - 14:01]

Σε συνεργασία με την Ευβοϊκή Γνώμη και με εξαιρετικά προνομιακό κόστος. ...περισσότερα