ΧΑΛΚΙΔΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτή ήταν η εικόνα της παραλίας το Σαββατόβραδο (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτή ήταν η εικόνα της παραλίας το Σαββατόβραδο (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)
22 Μαρτίου 2020, 08:30
A+ A-
Ελάχιστοι περιπατητές, λίγοι ποδηλάτες και δύο-δύο να κάθονται στα παγκάκια.

Ο παραλιακός πεζόδρομος της Χαλκίδας, η λεωφόρος Βουδούρη, είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της πόλης τα Σαββατόβραδα εδώ και δεκαετίες, μέχρι που ήρθε στη ζωή μας ο κορωνοϊός και άλλαξαν όλα...

Σαββάτο 21 Μαρτίου 2020, κατά το σούρουπο, βγήκαμε για μία μοναχική βόλτα στην παραλία, προκειμένου να καταγράψουμε στιγμές, που θα αποκτήσουν ιστορική σημασία, καθώς παρόμοια εικόνα δεν είχε παρουσιάσει η Χαλκίδα μάλλον ποτέ.

Ίσως από τα χρόνια της κατοχής είχε να παρουσιάσει αυτή την εικόνα ο παραλιακός δρόμος, που έσφυζε από ζωή τα Σαββατόβραδα. Τώρα τα μαγαζιά κλειστά και ελάχιστοι να κυκλοφορούν.

Είδαμε νεαρούς με ποδήλατα, ελάχιστους περιπατητές και ορισμένους να κάθονται στα παγκάκια δύο-δύο και να συζητούν χαμηλόφωνα. Καθώς ο ήλιος έφευγε για να δώσει την θέση του στο φεγγάρι και τα φώτα της πόλης άναβαν η εικόνα της ερημιάς έσφιγγε την ψυχή.

Πότε άραγε θα γίνουν όλα όπως -όχι παλιά- αλλά όπως ήταν μέχρι πρόσφατα. Πριν μπει ο κορωνοϊός στη ζωή μας και μας κλείσει στα σπίτια μας, αλλάζοντας τις συνήθειές μας.

Δείτε φωτογραφίες από την έρημη παραλία, με ορισμένους να επιμένουν - σε πείσμα των καιρών- να βολτάρουν, θέλοντας ίσως να δώσουν το μήνυμα της αντίστασης στον ιό, που ήρθε στη ζωή μας και έφερε τα πάνω-κάτω.

 

 

Επιστροφή