Υγεία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας
26 Μαρτίου 2020, 12:06
Κραυγή αγωνίας από την παράταξη «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων».

Η συνδικαλιστική παράταξη «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων» στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και σε μέσα προστασία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση αναφέρει –μεταξύ άλλων- τα εξής:

"Το Γ.Ν. Χαλκίδας παρά το ότι δεν αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, εξυπηρετεί τις ανάγκες του πληθυσμού του νομού Ευβοίας, λειτουργώντας με το 60% του δυναμικού του! Υπάρχουν 145 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 65 ιατρικού και 85 λοιπού προσωπικού.

 Ακόμα και πριν μας χτυπήσει την πόρτα η επιδημία, η ζωή των εργαζομένων είχε γίνει λάστιχο για να μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες και οι βάρδιες. Πώς είναι δυνατόν σήμερα, που οι ανάγκες σε ιατρική φροντίδα έχουν ραγδαία αυξηθεί, να μπορέσουν οι υγειονομικοί να ανταποκριθούν αποτελεσματικά, τη στιγμή μάλιστα που όλα τα εφόδια δίνονται με το σταγονόμετρο;

Κατά τη συνάντηση που είχε το σωματείο των εργαζομένων με τη διοίκηση όσο αφορά την κατάσταση, δόθηκαν συστάσεις στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν με φειδώ μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις να μη γίνεται καθόλου χρήση.

Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που μιλάμε για πανδημία, να αφήνονται οι εργαζόμενοι απροστάτευτοι. Τι θα γίνει αν νοσήσουν ιατροί και νοσηλευτές; Τι θα γίνει με αυτούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες;

Ποιος θα τους αντικαταστήσει, δεδομένου ότι δεν επαρκούν καν για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου; Είναι επικίνδυνο για τη δική τους υγεία, αλλά και τη διασπορά της νόσου.

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν οι επευφημίες και τα συγχαρητήρια της διοίκησης του Γ.Ν.Χ. για την ετοιμότητα και την προσφορά των εργαζομένων, μετά απ' αυτές τις συστάσεις, τη στιγμή μάλιστα που ενώ οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι τουλάχιστον 145, τα κενά θα καλυφθούν από 10 νοσηλευτές (5 μετακινήσεις από ΚΕΦΙΑΠ και Σχολή Νοσηλευτικής, καθώς και 5 νέες προσλήψεις συμβασιούχων).

 Ούτε λόγος βέβαια δε γίνεται, για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, παρόλο που στα ΤΕΠ η διαλογή ασθενών γίνεται από ιατρό μόνο τις πρωινές ώρες, ενώ στην απογευματινή και βραδινή βάρδια γίνεται από νοσηλεύτρια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Παιδιατρική Κλινική δε διαθέτει ειδικό θάλαμο για ύποπτο κρούσμα του ιού."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας
Υγεία
[06/06/2020 - 16:00]

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Χατζηγιαννάκη συναντήθηκε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου. ...περισσότερα

Κοριτσάκι 5 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο

Κοριτσάκι 5 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο
Υγεία
[06/06/2020 - 10:59]

Μετά την είδηση του θανάτου του, προκλήθηκαν επεισόδια από τους συγγενείς του. ...περισσότερα

Προσφορά Ζωής στον Οξύλιθο από ανώνυμο ευεργέτη

Προσφορά Ζωής στον Οξύλιθο από ανώνυμο ευεργέτη
Υγεία
[05/06/2020 - 18:15]

Μετά από ενέργειες του  Συλλόγου των απανταχού Οξυλιθιωτών «ο Ευαγγελισμός». ...περισσότερα

ΕΟΦ: Αποσύρονται αντισηπτικά μαντηλάκια από την Αγορά

ΕΟΦ: Αποσύρονται αντισηπτικά μαντηλάκια από την Αγορά
Υγεία
[05/06/2020 - 07:24]

Το προϊόν δεν ήταν εγκεκριμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. ...περισσότερα