ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Σε περίοδο πανδημίας οι εργοδότες κοιτάνε μόνο την πάρτη τους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Σε περίοδο πανδημίας οι εργοδότες κοιτάνε μόνο την πάρτη τους
31 Μαρτίου 2020, 19:03
A+ A-
Ανακοίνωση από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας την στάση των επιχειρηματιών στον επισιτισμό. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

"Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την στάση των εργοδοτών στον επισιτισμό που για ακόμα μία φορά φορτώνουν τη χασούρα στους εργαζόμενους. Το όλοι μαζί πρέπει να σπάσει.

Γιατί κανένας εργοδότης όταν αυξάνεται η κερδοφορία δεν μοιράζει τα κέρδη με τους εργαζόμενους ούτε καν τους δίνει μία αύξηση για τα μάτια του κόσμου. Αντίθετα γίνεται αχόρταγος.

Εντατικοποιεί την εργασία, κοιτάει να βγάλει τη δουλειά με πιο λίγο προσωπικό. Αξιοποιεί όλο το αντιλαϊκό - αντεργατικό οπλοστάσιο που δίνει η εκάστοτε κυβέρνηση για πιο μεγάλη εκμετάλλευση των εργαζομένων που διαθέτει.

Ούτε ένα μήνα δεν έχει κλείσει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τον ιό που ανήγγειλε η κυβέρνηση και πολλές επιχειρήσεις είναι σε κατάσταση αναμονής στο πως θα παζαρέψουν και τι ανταλλάγματα θα πάρουν.

Κανένας δε μίλησε για το συνωστισμό στους χώρους δουλειάς, για τα ωράρια στα σουπερμάρκετ που τα 4ωρα γίνονται 8ωρα με 1€ την ώρα, υπερεργασία χωρίς ρεπό, είτε με ρεπό δωδεκάωρο αντί να προχωρήσουν σε προσλήψεις για να καλύψουν τις ώρες και χωρίς σταθερά πόστα στα καταστήματα, πχ από το ταμείο στα ράφια από την κάβα στην αποθήκη μιας και εκεί πάντα έχει ελλείψεις.

Ένα είναι βέβαιο ότι τα μέτρα που παίρνονται στο όνομα της πανδημίας είναι μία πρόβα για να μείνουν. Στο χέρι μας είναι να τα αποτρέψουμε. Κανένας μόνος του!" 

Επιστροφή