Δωρεάν στέγαση, σίτιση και εξετάσεις για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Δωρεάν στέγαση, σίτιση και εξετάσεις για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας
8 Απριλίου 2020, 10:45
A+ A-
Μπορούν να καλούν σε γραμμή SOS ή και να αναφέρουν το πρόβλημα με ένα email.

Τα μέλη της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας προσφέρουν δωρεάν εξέταση σε γυναίκες-θύματα βίας που δεν θέλουν να προχωρήσουν άμεσα σε μήνυση, ενώ σε περίπτωση που οι γυναίκες αυτές χρειάζεται να φύγουν μαζί με τα παιδιά τους από το σπίτι τους, υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν και να σιτιστούν δωρεάν σε ξενώνες φιλοξενίας και άλλους ειδικούς χώρους σε όλη τη χώρα.

Οι ειδικοί χώροι φιλοξενίας, για όσο διάστημα κρατούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, δεν θα γνωστοποιηθούν για λόγους ασφαλείας, ενώ το «Χαμόγελο του Παιδιού» καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής των γυναικών και των παιδιών τους στους χώρους στέγασης θα προσφέρει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα παιδιά.

Οι γυναίκες-θύματα βίας μπορούν να καλέσουν στη Γραμμή SOS 15900 και να μιλήσουν με ψυχολόγους και κοινωνιολόγους σε 24ωρη βάση.

«Οι ειδικοί της Γραμμής, τηρώντας τους κανόνες της εχεμύθειας, συμβουλεύουν τις γυναίκες για τις επόμενες κινήσεις τους, τις βοηθούν και τις ενημερώνουν για τις επιλογές τους» ανέφερε η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα.

Σε περίπτωση που οι γυναίκες δεν μπορούν να τηλεφωνήσουν, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Σύμφωνα με την κυρία Συρεγγέλα, οι γυναίκες μπορούν να στείλουν ένα e-mail στη διεύθυνση sos15900@isotita.gr και τα στελέχη της Γραμμής θα τις βοηθήσουν.

«Ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να βγουν από την απομόνωση, να σπάσουν τη σιωπή τους και να κατανοήσουν ότι δεν ευθύνονται για τη βία που υφίστανται» σημείωσε η κ. Συρεγγέλα.

Επιστροφή