Παιδεία

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Η υπουργός με μια υπεύθυνη δήλωση διαλύει τα σχολεία

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Η υπουργός με μια υπεύθυνη δήλωση διαλύει τα σχολεία
28 Μαΐου 2020, 11:43
Σκληρή κριτική στην απόφαση της Νίκης Κεραμέως για προαιρετική παρουσία των μαθητών στα σχολεία.

Σκληρή κριτική στην απόφαση της Υπουργού Παιδείας (φωτό) να επιτρέψει την προαιρετική παρουσία των μαθητών στα σχολεία, με μία απλή υπεύθυνη δήλωση, ασκεί η ΕΛΜΕ Εύβοιας με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση –μεταξύ άλλων- αναφέρει τα εξής:

« Με ένα πονηρό κλείσιμο του ματιού, το υπουργείο απαξιώνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και τους λειτουργούς της εκπαίδευσης,  έδωσε το δικαίωμα στους γονείς, με  μία απλή υπεύθυνη δήλωση, χωρίς ιατρικά ή άλλα πιστοποιητικά, χωρίς σαφές χρονικό περιθώριο, και κυρίως χωρίς προσμέτρηση των απουσιών να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Ήρε έτσι την υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης, ανοίγοντας επικίνδυνες κερκόπορτες για το μέλλον του Δημόσιου Σχολείου. Αν αυτό συνδυαστεί, με πρόσφατα δημοσιεύματα, περί μετατόπισης αρμοδιοτήτων και πόρων της Εκπαίδευσης στους Δήμους, καθώς και με την περίφημη αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης δεν προδιαγράφεται ευοίωνο.

Αυτή τη φορά η υπουργός δεν βγήκε να θριαμβολογήσει στα κανάλια για το πόσοι μαθητές και μαθήτριες επέστρεψαν στα σχολεία.

Είναι φυσικό, γιατί είτε θα πρέπει να παραδεχτεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν εμπιστεύεται τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο για τη λειτουργία των σχολείων, και κρατά τα παιδιά της στην ασφάλεια του σπιτιού τους, είτε γιατί θα πρέπει να ομολογήσει δημόσια ότι πονηρά και ανεύθυνα φερόμενη, οδήγησε με μια υπεύθυνη δήλωση τα σχολεία, σε πλήρη διάλυση!»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ