Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας
6 Ιουνίου 2020, 16:00
A+ A-
Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Χατζηγιαννάκη συναντήθηκε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρη Αναγνώστου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον βουλευτή Εύβοιας Μίλτο Χατζηγιαννάκη, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, τον πρώην βουλευτή Γιώργο Ακριώτη, τον προηγούμενο Διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Τζαφέρο και τον Συντονιστή της τοπικής οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Βουκούτη.

Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης ήταν το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και ειδικότερα τα βήματα προετοιμασίας που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαιτούμενων ενεργειών για την ασφαλή μεταστέγαση και λειτουργία στον χώρο του νέου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

« Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ως βασικές προτεραιότητες αναδείχθηκαν:

  1. Η ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού και των ορίων δαπανών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.
  2. Η εντατικοποίηση της πίεσης προς το Υπουργείο Υγείας για προκήρυξη όλων των κενών οργανικών (μόνιμων) θέσεων γιατρών που προβλέπονται στον υφιστάμενο Οργανισμό του ΓΝ Χαλκίδας.
  3. Η αξιοποίηση της συγκυρίας ώστε να τροποποιηθεί με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο ο Οργανισμός του ΓΝ Χαλκίδας (με σημαντική αύξηση των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων), αποτυπώνοντας την ενισχυμένη λειτουργία υφιστάμενων κλινικών και τμημάτων, την υποστήριξη νέων υπηρεσιών (λειτουργία μαγνητικού τομογράφου), καθώς και την πρόβλεψη για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών (π.χ. αιμοδυναμικό εργαστήριο, γραμμικός επιταχυντής για ακτινοθεραπείες).

Επιστροφή