ΧΑΛΚΙΔΑ: Ενημερωτική εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες και την απειλή για τα πουλιά

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ενημερωτική εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες και την απειλή για τα πουλιά
22 Ιουνίου 2020, 08:28
A+ A-
Από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σιδερίτη και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Στο θέατρο Κωτσόπουλου, στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ομιλία με ομιλητή τον Απόστολο Καλτσή, βιολόγο, πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σιδερίτη και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Μέσα από την παρουσίαση του βασικού ομιλητή της εκδήλωσης φάνηκε πόσο σημαντικό είναι το νησί της Εύβοιας  για τα πουλιά και ότι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε προστατευόμενες περιοχές αποτελεί απειλή για αυτά.

Όπως τόνισε ο κ. Καλτσής, το νησί φιλοξενεί σπάνια είδη και συνάμα αποτελεί πέρασμα για τα μεταναστευτικά πτηνά, ειδικά για τα αρπακτικά. Η παρουσία σπάνιων ή απειλούμενων πουλιών είναι καθοριστική για το αν μια περιοχή χαρακτηρίζεται προστατευόμενη, βλ περιοχές NATURA, ζώνες ειδικής προστασίας κ.α.

Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση η κ. Σακελλαράκη, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων ως εκπρόσωπος της Δημάρχου Έλενας Βάκα και εκπρόσωποι των συλλόγων:

Ομάδα πολιτών για την προστασία του Κολοβρέχτη, Αχινός, Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, Ιστορικό και Λαογραφικό Αρχείο Στενής.

Μετά την εισήγηση του θέματος ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου ελεύθερα και χωρίς περιορισμό χρόνου πήραν το λόγο οι πολίτες. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό, χωρίς εντάσεις.

Σημαντική ήταν η παρουσία νεαρών ατόμων ακόμη και παιδιών, που άκουσαν όλες τις απόψεις για το θέμα.

Επιστροφή