ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων στην Ελλάδα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων στην Ελλάδα
25 Ιουνίου 2020, 11:51
A+ A-
Επίσκεψη του Χαρδαλιά σε όλα τα αεροδρόμια

Νέα κρούσματα, αλλά -δυστυχώς- και νέοι θάνατοι έχουν σημειωθεί στη χώρα μας από τον κορωνοϊό μεγαλώνοντας τη σχετική λίστα. Οκτώ νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, ενώ ακόμη ένας θάνατος προστέθηκε στη μαύρη λίστα του ιού.

Τα θύματα συνολικά έχουν φτάσει τα 191 ενώ τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ είναι τα εξής: 55% αφορά άνδρες, τα 730 (22,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.848 (55,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τα νέα κρούσματα τα 3 καταγράφηκαν στη Ροδόπη, 1 στην Αττική, 1 στη Μεσσηνία, 1 στην Αλεξανδρούπολη, ενώ υπάρχουν και 2 εισαγόμενα οδικώς, το ένα από Αλβανία και το άλλο από Βουλγαρία.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 61 έτη. Μία (12,5%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελεγχος Χαρδαλιά σε αεροδρόμια

Ο κ. Χαρδαλιάς ενόψει το άνοιγμα των συνόρων στις 1 Ιουλίου για το ξένο τουρισμό στη χώρα μας, ξεκινά τον έλεγχο σε 18 περιφερειακά αεροδρόμια για πτήσεις εξωτερικού. Στόχος είναι να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπου αρχές, ενώ τα υπόλοιπα έξι αεοδρόμια θα επισκεφθεί για τον ίδιο σκοπό ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.

Για όλα τα αεοδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου την ευθύνη θα έχει η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού. Ο ΕΟΔΥ θα έχει την ευθύνη για τους ελέγχους στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Επιστροφή