ΣΤΕΝΗ: Έτρεξαν για τον Σωκράτη και το περιβάλλον (φωτορεπορτάζ)

ΣΤΕΝΗ: Έτρεξαν για τον Σωκράτη και το περιβάλλον (φωτορεπορτάζ)
17 Ιουλίου 2020, 08:15
A+ A-
Ένα ξεχωριστό συγκινητικό διήμερο από τον Σύλλογο "Σιδερίτης".

Ένα βαθιά συγκινητικό διήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του μικρού Σωκράτη, για την προστασία της ορεινής φύσης και για την υποστήριξη του κινήματος ΑΜΕΑ, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουλίου στη Στενή.

Ο Σωκράτης ήταν ο γιος του Ηλία Καραμπά, προέδρου του Περιβαλλοντικού Συλλόγου "Σιδερίτης". Έφυγε πρόωρα από την ζωή και στη μνήμη του διοργανώνεται από τον Σύλλογο κάθε χρόνο ένας ορεινός δρόμος, αφιερωμένος στη μνήμη του και στην προστασία της φύσης. 

Φέτος οι διήμερες εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, με την παρουσία αρκετών παιδιών από τον Σύλλογο ΑΜεΑ "Όλοι μαζί". Ορισμένα μάλιστα συμμετείχαν στην ορεινή διαδρομή.

Πάνω από 150 αθλητές, ορειβάτες, φυσιολάτρες, φίλοι ΑΜΕΑ, φίλοι της οικογένειας που αγαπούσαν το Σωκράτη, εθελοντές, κάτοικοι της περιοχής Δίρφης, της πόλης της Χαλκίδας, άλλων περιοχών της Εύβοιας και της Αθήνας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Την όλη προσπάθεια στήριξε και ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, δια του Δημοτικού Οργανισμού ΔΗΚΑΔΙΜΕ, με τον Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά να δίνει το "παρών" και να χαιρετίζει την έναρξη των εκδηλώσεων.

Χορηγοί, εκκωφαντικές μουσικές, αγορασμένα νερά στο δρόμο Σωκράτης δεν υπήρχαν, μόνο οι ήχοι του δάσους ,ο άνεμος, η προσευχή και ο ήσυχος ενθουσιασμός, η δύναμη των οδοιπόρων.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό από κάθε άποψη, ενώ το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουλίου υπήρχε και πολιτιστική εκδήλωση με τραγούδια και παραμύθια, στην "Βρύση του Νταβέλη", στη Στενή, υπό το φως του φεγγαριού.

Στις διήμερες εκδηλώσεις συμμετείχαν: Σύλλογος ΑΜΕΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, Φυσιολατρικός και Ορειβατικός Σύλλογος Στενής,, μουσικοχορευτική ομάδα Περπερούνα (Αθήνα), , Εθελοντές και ΑΜΕΑ από το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης ΔΗΚΑΔΙΜΕ , Σύλλογος δρομέων Ψαχνών,Σύλλογος Αλωνάκι , Ιστορικό και Λαογραφικό Αρχείο Στενής .

Ο δρόμος Σωκράτης θα συνεχιστεί με ποδηλατική διάσχιση της Εύβοιας από ολιγομελή ομάδα αθλητών ποδηλατών ( 27 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου).

Επιστροφή