ΧΑΛΚΙΔΑ: Γιατί εγκαταστάθηκε εργοτάξιο στο Κουρέντι

ΧΑΛΚΙΔΑ: Γιατί εγκαταστάθηκε εργοτάξιο στο Κουρέντι
22 Ιουλίου 2020, 08:58
A+ A-
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ για το θέμα.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.), με ανακοίνωσή της, ενημερώνει τους δημότες ότι στην περιοχή Κουρέντι έχει εγκατασταθεί εργοταξιακός χώρος από την Ανάδοχο εταιρεία για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου "Υποθαλάσσιος Αγωγός Λυμάτων από την Κάνηθο ως την Σουβάλα", προϋπολογισμού 322.640,81 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

" Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση πεπαλαιωμένου υποθαλάσσιου αγωγού λυμάτων από την συνοικία της Κανήθου προς τον Βιολογικό Καθαρισμό.

Ο δίδυμος αγωγός διαμέτρου 2ΧΦ280 από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας θα εγκατασταθεί στην ίδια ακριβώς όδευση με τον υφιστάμενο (από Κάνηθο προς Σουβάλα), εξασφαλίζοντας 100% εφεδρεία και ελαχιστοποιώντας κάθε πιθανότητα πρόκλησης ζημιάς και διαρροής λυμάτων από εξωγενείς παράγοντες.

Η πόντισή του θα γίνει με συνεργεία εξειδικευμένων δυτών και ειδικά σκάφη του αναδόχου και έχει συμβατικό χρόνο περαίωσης τον Οκτώβριο του 2020.

Ο εργοταξιακός χώρος εγκαταστάθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς πληρούσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την συγκόλληση, την καθέλκυση και ρυμούλκηση των κλάδων των προς εγκατάσταση αγωγών, κατόπιν σχετικής αδείας από τον ΟΛΝΕ." 

Επιστροφή