ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Με διαβλητές διαδικασίες οι τοποθετήσεις διευθυντών στα σχολεία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Με διαβλητές διαδικασίες οι τοποθετήσεις διευθυντών στα σχολεία
4 Αυγούστου 2020, 12:05
A+ A-
Ανακοίνωση κατά του Υπυργείου από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για διαφάνεια και αξιοκρατία στη στελέχωση της Διοίκησης δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά μόνο λόγια του αέρα.

Η ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα, στις τοποθετήσεις διευθυντών στα σχολεία και τονίζονται τα εξής:

" Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε λίγες μέρες μετά από μια άλλη ντροπολογία με καθαρά κομματικά κριτήρια και χωρίς καμιά ντροπή στην τοποθέτηση – διορισμό των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αλήθεια αυτό είναι το κράτος των «αρίστων» που ευαγγελίζονται; Βέβαια φάνηκαν οι προθέσεις και οι παλινωδίες τους στον ένα χρόνο διακυβέρνησής τους.

Πολυνομοσχέδιο, νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, σημαιοφόροι, εγκύκλιοι την μια μέρα που ακυρώνονται με άλλες την επόμενη. Όλα στο πως τους βολεύει. Χωρίς όραμα και σχεδιασμό για την Παιδεία, χωρίς μελέτη, με γνώμονα μόνο το κομματικό κράτος.

Έτσι αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο τη στελέχωση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης. Με κατάργηση των μοριοδοτούμενων κριτηρίων επιλογής, με αποπομπή των αιρετών από τα συμβούλια και με διορισμό των "δικών τους παιδιών" στις θέσεις.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά στέλνουν εντολή να πραγματοποιηθούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές μέχρι 14 Αυγούστου. Μεταβολές που χρειάζεται τα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά και οι συνάδελφοι να γνωρίζουν όλα τα δεδομένα (εγγραφές, μετεγγραφές, άδειες, δεύτερες αποσπάσεις κ.α.)

Όλα αυτά δείχνουν προχειρότητα και έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος για τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση από το Υπουργείο." 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να τοποθετηθεί άμεσα για το θέμα και να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τον απαράδεκτο, για μια ακόμη φορά, εμπαιγμό.

Επιστροφή