ΣΥΡΙΖΑ: Υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας στην περιοχή της Κύμης

ΣΥΡΙΖΑ: Υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας στην περιοχή της Κύμης
4 Αυγούστου 2020, 11:34
A+ A-
Με την απόσπαση γιατρών από το Νοσοκομείο Κύμης στη Σκύρο.

Η Οργάνωση Μελών Κύμης του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή της Κύμης, με την πρακτική της να αποσπά γιατρούς από το Νοσοκομείο Κύμης στη Σκύρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:  

" Είναι γνωστό ότι στον Δήμος Κύμης –Αλιβερίου  το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται, φαινόμενο που επιβεβαιώνεται ιδιαίτερα φέτος το καλοκαίρι με τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η επιδημία COVID-19, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά την λειτουργία του Νοσοκομείου Κύμης και τα περιφερειακά ιατρεία (Π.Ι) της περιοχής.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι ιατροί των Π.Ι. του ΚΥ Κύμης καλούνται από την 5η ΥΠΕ να καλύψουν  επιπλέον τις υγειονομικές  ανάγκες της γειτονικής νήσου Σκύρου, η οποία επίσης το καλοκαίρι έχει αυξημένο πληθυσμό λόγω τουρισμού.

Αυτό υποβαθμίζει την παροχή υπηρεσιών τόσο στο ΓΝ-ΚΥ Κύμης όσο και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής, μιας και η εύρυθμη λειτουργία των Π.Ι παρακωλύεται για το χρονικό διάστημα μετακίνησης των ιατρών της Κύμης.

Εσκεμμένα δε για τους μήνες αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας των μονάδων υγείας της περιοχής μας, ήτοι Ιούλιο και Αύγουστο, δεν επιλέχτηκαν εναλλακτικές προσεγγίσεις επίλυσης του προβλήματος υγείας της Σκύρου.

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου υπάρxουν κενές οργανικές θέσεις που δεν προκηρύχτηκαν, υπάρχουν ιδιώτες γιατροί στο νησί που θα μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών  πρακτικές που θα μπορούσαν  να βελτιώσουν την παροχή υπηρεσιών υγείας του νησιού χωρίς να προκαλέσουν πρόβλημα στην Κύμη.

Η ΝΔ στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων από τον τομέα της υγείας προτίμησε την λύση των μετακινήσεων ταλαιπωρώντας γιατρούς και ασθενείς.
Αυτό εννοεί η ΝΔ ως «αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας!"

 

Επιστροφή