Πτώση αεροπλάνου στις Σέρρες: Ήθελα να πετάξω για να με δουν οι γονείς μου

Πτώση αεροπλάνου στις Σέρρες: Ήθελα να πετάξω για να με δουν οι γονείς μου
5 Αυγούστου 2020, 14:40
A+ A-
Οι πρώτες δηλώσεις του 19χρονου χειριστή - Ευτυχώς αποφεύχθηκε η τραγωδία.

Ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο Τσέσνα κατέπεσε σε σπίτια στην Πρώτη Σερρών σκορπίζοντας τον πανικό στους κατοίκους του χωριού. 

Σε δηλώσεις του (στο δελτίο του Star Channel), ο 19χρονος χειριστής του αεροσκάφους Στέργιος Νάτσιος, τόνισε πως τηρούσε ό,τι προβλέπει ο κανονισμός, ενώ προσπαθούσε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο να σηκώσει το αεροπλάνο, ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές! Ευτυχώς για τον ίδιο και τους κατοίκους, αποφεύχθηκε η τραγωδία. Αυτό, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο ίδιος ζήτησε από τον πύργο ελέγχου να κατευθυνθεί στην Πρώτη Σερρών για να του δουν οι γονείς του να πετάει!!!

«Η υγεία μου είναι καλά και αν μπορούσα να σηκωθώ θα πετούσα και αύριο. Δεν έχω κανένα σοκ μετά από αυτό που έγινε» δήλωσε αρχικά ο 19χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με ένα σπάσιμο στη μύτη. Όπως εξήγησε «η διαδρομή ήταν από Στρυμόνα να πάω μετά Αη Στράτη, αλλά εγώ ζήτησα από τον πύργο να πάω στην Πρώτη Σερρών επειδή είναι στο ...δρόμο μου, να κατέβω στα 1000 πόδια και να παραμείνω σε εκείνη την περιοχή για δέκα λεπτά».

Ερωτηθείς αν το ζήτησε αυτό επειδή εκεί είναι οι γονείς του και ήθελε να τον δουν, ο ίδιος απάντησε «ναι, ναι, ακριβώς».

Ο νεαρός πιλότος συμπλήρωσε: «Πετούσα στο προβλεπόμενο ύψος και υπήρξε κάποια βλάβη με τον κινητήρα και όταν έδωσα ώθηση για να ανέβω ψηλά δεν εκτελέστηκε η εντολή. Εγώ είχα κάνει τη σόλο μου πτήση πριν από δυο-τρεις εβδομάδες και από τότε είχα κάνει άλλες 20 ώρες σόλο, μόνος μου στο αεροπλάνο. Σε αυτή την περιοχή είχα ξαναπάει, είχα ξαναπεράσει χαμηλά στα χίλια πόδια την περ. Παρασκευή, δεν ήταν πρώτη φορά να πεις ότι δεν ήξερα».

Επιστροφή