Αθλητικά

Ξεχωριστός αγώνας 102 χιλιομέτρων στα χνάρια των ηρώων των Θερμοπυλών

Ξεχωριστός αγώνας 102 χιλιομέτρων στα χνάρια των ηρώων των Θερμοπυλών
14 Αυγούστου 2020, 14:55
Συμμετείχαν και αθλητές από τον Σύλλογο Δρομέων Εύβοιας.

O 3ος Αγώνας δρόμου  "Στα χνάρια των Ηρώων", Θεσπιές-Θερμοπύλες 102 χιλιόμετρα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου, για να τιμηθούν  700 Θεσπιείς, 2500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών.

Επρόκειτο για μία κοινή εκδήλωση από τους Δήμους Αλιάρτου – Θεσπιέων, Λεβαδέων, Αμφίκλειας-Τιθορέας -Ελάτειας, Καμένων Βούρλων, Λαμιέων, από τον Α.Π.Σ. "Απόλλων" Δυτικής Αττικής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Περίπου 240 δρομείς, μαζί με τις ομάδες σκυταλοδρομίας, ξεκίνησαν το Σάββατο 1 Αυγούστου τον αγώνα τους με ιδανικές συνθήκες.

Στην σκυταλοδρομία κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Εύβοιας Χρήστος Μεντένης, μαζί με τον συναθλητή του Γιάννη Γερονικολό, κλείνοντας την απόσταση των 102 χιλιομέτρων σε χρόνο 11:44:15.

Στον αγώνα των 102 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής ο Θεοφάνης Αρκουμάνης. Ο έμπειρος δρομέας πέτυχε το στόχο του που ήταν να διανύσει την απόσταση σε λιγότερο από 9 ώρες, και πρώτη γυναίκα και 13η στη γενική κατάταξη ήταν η Ελένη Ψαρόμυαλου.

Επίσης στη σκυταλοδρομία 2x51 χλμ στην πρώτη θέση τερμάτισε η ομάδα με τον Χάρη Βακούλα και Γιάννη Λύρα.